KAFKASYA HABER

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Yatırıma doymuyor

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Yatırıma doymuyor
195 views
03 Eylül 2022 - 17:42

TOKİ Gümüşhane’nin Köse ilçesine 48 adet daire 2+1 ve 14 adet işyeri olmak üzere sosyal konut projesini hayata geçirecek.  Yapılması planlanan projesinin ise 13 Eylül 2022 tarihinde ihale  detayları belli olacak.

 

 

Yapılacak proje hakkında açıklamalarda bulunan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, “İlçemiz gelişmeye devam ediyor ve geliştikçe nüfus olarakta gelişiyoruz. İlçemizde artan nüfusa konut yetersizliğinin farkındaydık.  İlçemize konut yapılması için projemizde vardı. TOKİ ile ortak bir proje yürüttük. TOKİ’ye 350 metre kare yer tahsis ettik.  48 daire 14 işyeri projemizi hayata geçiriyoruz.  İlçemizde konut sıkıntısı nedeniyle maalesef vatandaşlarımız ilçe dışında kalıyorlardı. Konut projesiyle ilçemizde barınma sorununu en aza düşüreceğiz.  Yapılacak olan projede en kısa zamanda kazma vurulmasını bekliyor” diye konuştu.

 

 

Turgay Kesler, göreve geldiğimiz süre içerisinde Belediye olarak Terminal Binasını yaptık. İlçe girişinde 1 milyon 500 bin lira maliyetli düğün salonumuzu ve Pazar yerini 800 bin liraya yaptık. Kültür Merkezi inşaatımızı tamamladık. Toplantı Salonu, sosyal organizasyonlar vb. etkinlikler geniş ferah bir ortamda yapılabilecek. Kuka makinasi, İtfaiye makinası aldık. 110 dönüm Ges(güneş enerji santrali) alanı satın aldık. Belediyemize uzun vadeli kalıcı bir gelir kaynağı oluşturduk. 60 yataklı Otel projemiz ve İlçemizdeki bütün   resmi kurumlar, hatta mevcut Belediye binamız eski olduğu için yer olursa Belediye hizmet binamızı bile yeni yapılacak Hükümet Konağına taşıma çalışmamız sürüyor. Bayanlar için ayrıca Kültür Merkezini halkımızın hizmetine sunuyoruz. Biz Belediyeyi alırken 13 milyon borç ile aldık. Borcumuzu bitirdik kasada paramız var. Saydığım hizmetleri yaptık Üniversitemize yeni bölümler kazandırdık. Köse İlçemizde insanımızın refahını artıracak yeni yatırımları İlçemize kazandırmaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve ekibine desteklerinden dolayı İlçe halkım adına çok teşekkür ediyorum dedi.

Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -