Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3. DÜNYA SAVAŞI KAPIDA (MI)

Makale/Adnan ONAY İsrail’in 7

Makale/Adnan ONAY

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 15 binin üzerinde çocuk, 10 binin üzerinde kadın ve yaşlılar olmak üzere 40 bin civarında Filistinliyi katledip, binlerce kişiyi yaraladığı Gazze’de hala HAMAS’a karşı istediği sonucu elde edememesi siyonist/faşist Netenyahu’nun gözünü iyice karartmış durumda..
Gazze’de soykırım yapan İsrail, şimdi de Lübnan’a topyekün saldırı hazırlığı içerisinde. ABD’den ve Batı’dan aldığı her tür destekle iyice zivanadan çıkmış olan İsrail, Lübnan sınırına asker ve mühimmat yığıyor ve yer yer de Hizbullah üzerine bombalar yağdırıyor.
Hizbullah bu saldırılara en ağır cevabı vereceğiz tehditleri yaparken, İsrail de “Lübnan’ı taş devrine çeviririz” diyerek Hizbullah’a gözdağı veriyor.

Eğer, İsrail topyekün Lübnan’a saldırırsa 3. Dünya savaşının fitilini ateşlemiş olacak. Çünkü, Lübnan’daki Hizbullah İran’dan, Suriye’den, Yemen’den destek alıyor. Bu durumda o ülkeler de savaşa dahil olabilirler.
Öte yandan bir tür dünya savaşı hazırlığı gibi ülkeler arasında ittifaklar oluşturuluyor. Çin, Hindistan, K.Kore,Rusya gibi ülkeler ortaklık deklerasyonu yayınlıyor, ABD de NATO’yu bir büyük savaşa sokmanın taşlarını diziyor.
Uzakdoğu ‘da Çin, Tayvan gerilimi artıyor. ABD, Çin’in Tayvan’a saldırması halinde müdahale edeceğini resmi olarak söylemedi ancak Başkan Joe Biden defalarca adayı savunmak için ABD birliklerini konuşlandıracağını belirtti.

Rusya, Ukrayna savaşı uzayıp gidiyor ve ABD, Ukrayna’ya Almanya’daki NATO Üs’sü üzerinden yardım sağlayarak NATO’yu Ukrayna’ya sokma çabaları içerisinde. Rusya ise nükleer denizaltılarını olası bir dünya savaşı için çeşitli yerlerde konuşlandırıyor.
Savaşlara NATO’nun bulaşması halinde Türkiye, ABD safında yer alıp, Rusya blokuna cephe almak zorunda kalacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. 3. Dünya savaşı ihtimalini dile getirirken Milli Savunma Bakanlığı da “3.Dünya savaşına hazırız” şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklamalar içinde bulunduğumuz durumun vehametini anlamaya yeterli..!

Önceki Dünya savaşlarının küçük kıvılcımlarla başladığını dikkate alanlar 3. Dünya savaşının da kapıda olduğunu belirtmekteler.

Bu kez durum oldukça ciddi.. Herkes muhtemel bir savaşı dikkate alarak tüketimlerini olabildiğince kısmalı. Bir savaş anında en değerli şey ne ise onları temine yönelmeli.

Allah, çıkarları için dünyayı yakmaktan çekinmeyecek zalimlerin şerrinden korusun.