Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendiniz ve Sevdikleriniz için Ücretsiz Kanser Taramanı Yaptır!

Dünya ve ülkemiz genelinde kanser vakaları değişen yaşam tarzı, hareketsizlik, yanlış beslenme, çevresel etmenler gibi sebeplerden ötürü ne yazık ki hızla artış göstermektedir. Kanserin en etkili tedavisi ise erken teşhistir.

Dünya ve ülkemiz genelinde

Rize Sağlık İl Müdürlüğü kanser taramalarına devam ediyor.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada:

“Meme kanseri batılı yaşam tarzının artmasıyla beraber kadınlarda sıklığı giderek artan ve en çok görülen kanser türüdür. Neredeyse her 8 kadından biri meme kanserine yakalanmaktadır.

Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem ise kesinlikle erken teşhistir. Çünkü kanser yayılmadan önce saplanılabilirse hasta %95’in üzerinde yaşama şansına sahip olabilmektedir.

Rahim ağzı kanseri de kadınlara oldukça sık görülen, sessiz seyreden, belirtileri başka hastalıklarla karıştırılan, bu yüzden de erken evlerde yakalanmayan tehlikeli bir kanser türüdür.

Kalın bağırsak kanseri ise erkeklerde akciğer ve prostat, kadınlarda ise meme ve akçiğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türüdür. Erken teşhis bu kanser türünde de hayati öneme sahiptir.

İlimiz genelinde sağlık tesislerimizde erken teşhisi mümkün olan bu kanser türlerinin tarama faaliyetlerini tamamen ÜCRETSİZ olarak halkımıza sunuyoruz.

Tarama yaptırırsam bir şey çıkar moralim bozulur, zaten şikâyetim yok olunca yaptırırım gibi sebeplerle sakın taramanızı ihmal etmeyin, aksi takdirde geç kalıyor olabiliriz. Kendinize ve çocuklarınız başta olmak üzere sevdiklerinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden bir tanesi kanser taramanızı yaptırmanızdır. Çünkü baba kaybedilirse aile perişan olur, anne kaybedilirse ocak söner.

Tüm bu sebeplerle 30-69 yaş arası tüm bayanları, 50-70 yaş arası tüm erkekleri kanser taramasına bekliyoruz. Vatandaşlarımızın taramalarını yaptırabilmeleri için aile hekimlerine, toplum sağlığı merkezlerine veya hastanelerimizdeki kanser tarama birimlerine başvurmaları yeterli olup, sonrasındaki muayene ve çekim dâhil tüm süreci Sağlık Müdürlüğümüz personellerince planlanmaktadır.

Yine tüm kadın kanser tarama işlemleri tamamen bayan sağlık personellerince yapılmaktadır” denildi