Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD Rize’den Kuvvetli Yağış ve Olası Afet Uyarısı: Tedbirli Olun!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Rize İl Müdürlüğü, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü’nün verileri doğrultusunda, yarın (8 Haziran 2024 Cumartesi) Rize ve Artvin için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Afet ve Acil Durum

AFAD’dan yapılan açıklamada, yarın 12.00 ile 21.00 saatleri arasında Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Uyarıda, bu yağışların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.
Açıklamada, “Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü’nün 34 No’lu uyarısına göre, 08.06.2024 Cumartesi günü öğleden sonra Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.
Vatandaşların, olası afetlere karşı hazırlıklı olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önemle tavsiye edilmektedir. Ulaşımda aksamalara neden olabilecek bu durum karşısında, gerekli önlemleri almak hayati önem taşımaktadır.