Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara Rize Grubu’nun 185. Buluşması, Birlik ve Beraberlik Mesajlarıyla Gerçekleşti

Ankara Rize Grubu’nun 185’inci buluşması, 02 Ekim 2024 Çarşamba günü Dikmen Hakimevi’nde gerçekleştirildi.

Ankara Rize Grubu’nun 185’inci

Buluşmanın moderatörlüğünü üstlenen İrfan Coşkun, grubun 15 yıldır aralıksız her ay toplandığını vurgulayarak, bu birlikteliğin ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu ifade etti. Coşkun, Rize ortak paydasında buluşmanın yapıldığını, protokol veya makam ayrımı olmaksızın gerçekleştiğini belirtti.

Coşkun, 15 yıl boyunca koltuklarına yaslanarak iş yapmadıklarını dile getirirken, bu yıl grup üyeleri arasından 1 Bakan ve 2 Teftiş Kurulu Başkanı çıkarıldığını kaydetti. Türkiye’nin zorlu süreçlerinden biri olan 15 Temmuz dönemini de birliktelik sayesinde başarıyla atlattıklarını dile getirdi. Grubun içindeki siyasi tartışmaların yaşanmamasının da birlikteliğin sağlamlığını gösterdiğini belirten Coşkun, Rize için büyük projelerin, özellikle havalimanı gibi, hayata geçirilmiş olmasından dolayı tüm üyelere teşekkür etti.

Misafir Konuşmacılar ve Önemli Katılımlar

Buluşmanın ev sahipleri arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar da yer aldı. Başar, birlik ve beraberliğin devam ettiği sürece önemli işler yapılacağına olan inancını dile getirdi.

Buluşmaya misafir olarak katılan 28. Dönem İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü, eşinin Rize Pazar ilçesinden olduğunu belirterek, Harun Mertoğlu’nun vesilesiyle gruptan haberdar olduğunu ve bu atmosferin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 28. Dönem İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan ise Ardeşenli olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine siyasete atıldığını ifade ederek, burada olmaktan ve grup üyelerini tanımaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Dönem Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, uzun zamandır grupta yer aldığını ancak meclis çalışmaları nedeniyle buluşmalara düzenli katılamadığını ifade etti. Mertoğlu, Rize için birçok projenin hayata geçirildiğini ve devam eden projeler arasında lojistik merkezi ve şehir hastanesi bulunduğunu belirtti. 2025 yılı programında Samsun-Sarp demiryolu projesinin yer aldığını ve kuzey-güney demiryolu projesi üzerinde de çalışmaların devam ettiğini aktardı. Mertoğlu, Rize için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Ev Sahiplerinden Gelen Duygusal Mesajlar

Ev sahiplerinden İsmail Safi, bu uzun soluklu birlikteliğin herkese örnek olması gerektiğini belirtti. Uluslararası Projeler Dairesi Başkanı Dr. Ümran Başar ise, eşinin Rizeli olduğunu ifade ederek, gruba misafir olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılan Diğer Önemli İsimler

Buluşmaya Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi bölümünde görev yapan Doç. Dr. Ulaş Kumbasar, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi İdari Sorumlusu Dr. Selim Dereci, Ankara 12. Noteri Lütfullah Ulugün, Piyade Binbaşı Fatih Uğur Biber, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Öznur Demirkıran, Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkan Vekili Kadir Kemaloğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda görev yapan Amina Akın gibi isimler de katıldı.

Buluşmanın Ev Sahipleri

185’inci buluşmanın ev sahipliğini üstlenen isimler arasında Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi İsmail Safi, İLBANK Müşaviri Mehmet Yerebakan, eski Genel Müdür Abdullah Süslü, Danıştay ve YSK Üyesi İsmail Kalender, Başkent Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölüm Başkanı Serap Yangın Buyurgan, TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişi Bayram Ali Erten, emekli Tuğgeneral Bahri Biber, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kumbasar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, Sincan Belediye Meclis Üyesi Turgay Civelek, KYK Genel Müdürü Recep Ali Er, Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Araştırma Müdürlüğü’nden Turgay Şanal ve Tanık Koruma Kurulu Genel Sekreteri Yüksel Çelik yer aldı.

Buluşma, içilen Rize çaylarının ardından sona erdi. 130 grup üyesi ve çok sayıda misafirin katılımı ile gerçekleşen bu buluşma, Rize’nin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi