Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rizeliler adına RİMER’den yardım kampanyası

Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER), Rize’lilerin sıcak evinin misafirperverliğini “Biz Birlikte Güçlüyüz” projesiyle, Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’ne taşıdı. RİMER’in sosyal medya hesaplarından duyurduğu “gönül kampanyası” halktan büyük ilgi gördü.

Rize Merkez Mahalleleri Kültür

 

Haber: Yasemin Özçelik

Biz Birlikte Güçlüyüz”
Prof.Dr.Süleyman Yalçın Şehir Hastahanesi Kemoterapi Ünitesi’nde tedavi gören onkoloji hastaları için RİMER olarak bir gönül kampanyası düzenlendı
Ünitede günde 100 hasta tedavi görüyor, bu hastalar için her gün;
100 adet su
100 adet meyve suyu
100 adet çubuk kraker hastalara dağıtılacaktır.
Projeyi hayata geçiren Melek Hemşire; uzun yıllar Prof.Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde görev yapmış ve şimdi Sultan II. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Müdür  Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
Bu projenin doğuşunu sorduğumuzda; duygularını gizleyemeyen Melek hemşire ; “25.Yılımı çalıştığım meslek hayatım boyunca annemi de 7 yaşımda kanserden kaybetmiş bir hemşire olarak kanser hastalarımıza karşı hep hassasiyetim olmuştu ve onları  derinden hissettim, onkoloji hastaları için daha fazla ne yapılabilir- nasıl dokunabiliriz diye düşünürken RİMER dernek yönetimiyle fikrimi paylaştım” dedi.

 

 

 

 

Yıldız, “Kemoterapi ünitesi’nden  hepimizin ailesinden  mutlaka  birilerinin yolu geçmiştir ve geçecektir… Çernobil’in etkilerini fazlasıyla yaşayan Karadeniz Bölgesi insanları olmamız nedeniyle biraz daha fazla duyarlı davranıp farkındalık oluşturmamız gerektiğini düşündüm.
Kemoterapi ünitesi’nde  her ekonomik düzeyde hastalarımız tedavi görmektedir, birçok kez hastaların ihtiyaçlarını kendileri karşılayamadıklarını biliyoruz… Hastalar tedavi sırasında bulantı ve kusma şikayetleri  yaşıyorlar ve bu yüzden su içme ve tuzlu bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyorlar… Kimi zaman Ünitede çalışan  Hemşire arkadaşlarımız kendi bütçelerinden bile hastaların ihtiyaçlarını karşılamaktadır” diyerek sürecin zorluklarını vurguladı.

 

 

RİMER Derneği üyelerinin gönülden  sahip çıkmasıyla, klinik  şefi ve gerekli idari birimlerin de bilgisi dahilinde bu  hafta itibariyle  hazırlıklarını tamamladığımız projemizi uygulamaya başlayacağız.
Bu proje, dayanışmanın ve toplumsal duyarlılığın güzel bir örneği olarak hayata geçirilmektedir. “Biz Birlikte Güçlüyüz” diyerek, hep birlikte daha fazlasını başarabiliriz!
Katkıda bulunmak isteyenler bilgi almak için RİMER sosyal medya hesapları ile iletişime geçebilir, aşağıdaki ibandan katkıda bulunabilirler.
TR800006400000111660440398
Rize merkez mahalleleri kültür ve dayanışma derneği