Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bölgedeki Yıkımlara Karşı Çevre Dernekleri Ortak Hareket Edecek

İkizdere Çevre Derneği ve Of Hayrat Dernekleri Bölgedeki HES Projelerine Karşı Ortak Mücadele Kararı Aldı

İkizdere Çevre Derneği ve

İlyas GÜR

İkizdere Çevre Derneği ve Of Hayrat Dernekleri, bölgede planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) projelerine karşı ortak mücadele başlatma kararı aldı. İkizdere Çevre Derneği Basın Sözcüsü Asuman Fazlıoğlu, Of Hayrat dernek başkanlarının bir araya geldiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, HES ve maden projelerinin bölgeye büyük zararlar vereceği konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Fazlıoğlu, “Bu akşam gerçekleşen toplantıda özellikle Ancumah ve Maki derelerinde planlanan HES projelerine karşı ortak hareket etme kararı aldık. Dernek başkanlarından oluşan bir komisyon kuruldu ve bu komisyon, 42 derneğin ortak imzasıyla bir bildiri hazırlayıp basın açıklaması yapacak” dedi.

 

 

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, her derneğin üyeleri CİMER’e şikâyet dilekçeleri yazacak, Of ve Hayrat ilçeleri “HES’ e Hayır” pankartları ve afişleri ile donatılacak. Ayrıca, hukuki mücadele için bir avukat tutulması planlanıyor.

Toplantının sonunda Of Hayrat Dernek Başkanı Emrullah Bey, “Rus ordusunu durdurduk, HES’i de durdururuz” sözleriyle mücadeleye olan kararlılıklarını vurguladı.

İki derneğin işbirliği ile başlayan bu hareket, bölgedeki çevresel yıkıma karşı daha geniş çaplı bir mücadeleye dönüşmeyi hedefliyor.