Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çaykur’ da Boş Bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil İbrahim Gür Atandı

Boş bulunan iki üyelik içinde çok yoğun kulisler var

Boş bulunan iki üyelik

Haber: Faik BAKOĞLU

Kısa ismi Çaykur olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde aylardır boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine atama yapıldı. Rizeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın imzaladığı atama kararnamesi dünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Maliye ve Hazine Bakanlığını temsilen Çaykur’ un yeni Yönetim Kurulu Üyesi bu atama ile Halil İbrahim Gür oldu. Çaykur’ un yeni yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gür’ un temsil ettiği Bakanlıkta Genel Müdür olduğu ve aslen Aksaray’ lı olduğu öğrenildi.

Bur arada Tarım ve Orman Bakanlığını temsilen Çaykur’ da boş buluna iki yönetim kurulu üyeliği içinde aylardır çok yoğun kulislerin yapıldığı ve bu konuda kesin bir sonucun çıkmadığı da ifade ediliyor.

Anımsanacağı gibi Çaykur’ un eski Genel Müdürü ve Sakarya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ nin 3 yıllık görevinin sona ermesine karşın, bu üyelik tam 2 yıldır boş bulunuyor. Söz konusu bu yönetim kurulu üyeliğinin görev süreleri 3 yıl oluyor ve özlük haklarının dışında da bu üyelere ayda en az 25 er bin lira  ödeniyor.

Anımsanacağı gibi Çaykur’da halen Rizeli hemşerimiz Yusuf Ziya Âlim hem Genel Müdürlük hemde Yönetim Kurulu başkanı olarak yıllardır görev yapıp, birçok başarıya imza atan isim olmuştu. Yusuf Ziya Alim’ in yıllardır Yardımcısı olan Zeki Karaoğlu ve  Erdinç Hatinoğlu ayrıca yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor