Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çaykur’dan Çaya Yüzde 24 Zam

Çaykur, yaş çay alım fiyatlarına yapılan destekleme hariç yüzde 50, destekleme dahil yüzde 68 oranındaki zammın ardından, kuru çay fiyatlarına da zam yaptı. Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

Çaykur, yaş çay alım

Çaykur’un en popüler markaları olan Tiryaki ve Rize Turist, yapılan zamdan etkilendi. Eylül 2023’te yayınlanan eski fiyat listesinde, 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 152,81 TL iken, bugün gönderilen yeni listede bu fiyat 189,54 TL olarak belirlendi. Bu, Rize Turist çayının yüzde 24 zamlandığı anlamına geliyor.
Bloomberg’in haberine göre, eski listede 1 kilogramlık Tiryaki çayının Eylül 2023’te tavsiye edilen toptan satış fiyatı 149,68 TL iken, yeni listede bu fiyat 185,66 TL’ye yükseldi. Böylece, Tiryaki marka çayın fiyatı da yüzde 24 oranında zamlanmış oldu.
Spesifik Çaylar Daha Yüksek Oranda Zamlandı
Çaykur’un tüm çay kategorilerinde ortalama yüzde 24 oranında zam yapılırken, elekaltı, gurme ve hediyelik gibi spesifik çay sınıflarındaki zam oranları yüzde 39 ile 68 arasında değişiyor.
Bayi alışlarında ortalama yüzde 22 zam oranını açıklayan Çaykur, bayilerin sahaya satışında bu oranı yüzde 24 olarak belirtti.Yeni Zamlar Gelebilir

Sektör paydaşları, Çaykur’un yaş çay alım fiyatını destek primi dahil yüzde 68 oranında artırmasının ardından, önümüzdeki dönemde kuru çay fiyatlarına kademeli olarak yeniden zam yapabileceğini ifade ediyor.
Bu gelişmeler, tüketicilerin çay fiyatlarındaki artışı nasıl karşılayacağı ve piyasanın nasıl etkileneceği konusundaki merakları artırıyor.