Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dağ Horozu İkizdere’de Unutulmadı

19. Dağ Horozu Şenliği İçin Gözleme Yapıldı

19. Dağ Horozu Şenliği

İsmet Kösoğlu

19.İkizdere Dağ Horozu Şenliği 21-23 Haziran 2024 günlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu sabah saat 04.30 da Sivrikaya köyü yaylasında Dağ Horozu gözlemesi yapıldı.

İlk kez 2005 yılında dönemin Kaymakamı Alper Balcı tarafından kendine has bir kuş çeşidi olan Dağ Horozunu korumak, tanıtmak ve ilçe doğa turizmine katkıda bulunması için düzenlenen 19.Dağ Horozu gözetlemesi yaylada yapıldı. İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi ve protokol mensuplarının katıldığı dürbünle gözlemede Horoz görülemedi. Saatlerce yaylada dürbünle Dağ Horozunu görmek isteyen katılımcılar hava şartlarının çok sıcak olduğu gerekçesiyle Horozun meydana çıkmadığını söylediler. Şenlik hakkında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ali Özdaş’’ Dağ Horozu Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan bir kuş türü, İkizdere’deki birçok yaylamızda mevsimsel olarak barınmakta ve ilçede koruma altına alınmıştır, avlanması kesinlikle yasaktır’’ dedi. İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi’ ’ilçemizde bir kuş türünün koruma altına alınmasından memnunuz. Dağ Horozu bölgemizde birçok yaylada sıkça görülür fakat mevsimi vardır. Doğaya hiçbir zararı olmayan güzel bir hayvandır.19 yıldır burada görmek için gezi yapılması da ilçemizin korunması gereken kuş türüne gösterdiği önemi belirtir. Bir başka il veya ilçede Dağ Horozunu korumak amacıyla böyle bir şenlik düzenlenmiyor’’ dedi.

İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü, İkizdere Kaymakamlığı ve İkizdere Belediyesinin desteğiyle hazırlanan 19. Dağ Horozu şenliğine kaymakam Ali Özdaş ile birlikte İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, ,İl Kültür ve Turizm  Müdürü Bayram Yığcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç, Veteriner Hekim  ve doğa fotoğrafçısı Birol Hatinoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Çepnioğlu ,Sivrikaya Köyü Muhtarı Gökhan Ateş. eski Belediye Başkanlarından Hasan Kösoğlu ve doğasever vatandaşlar katıldı.