Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Karal: 42 yıldır değişen hiçbir şey yok, yine çocuklar öldürülüyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bu günün ilan edilişinden itibaren 42 yıl geçmesine karşın değişen hiçbir şey olmadı. Birleşmiş Milletler dahil hiç kimse, hiçbir devlet yaşanan katliamlara engel olamadı. Bugün Gazze’de yine masum çocuklar öldürülüyor, yine açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. Akıtacak gözyaşı kalmadı, dünya artık elini taşın altına koymalı.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partili Hasan Karal, 1982’de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çocukların maruz kaldığı vahşeti anmak için ilan edilen 4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünya genelinde yaşanan savaş ve çatışmaların en büyük mağdurlarının çocuklar olduğunu belirten Milletvekili Karal, çocuklara yönelik ağır ihlallerin dünya genelinde arttığına dikkat çekti. Karal, “Kız ve erkek çocukları farklı ihlallerden daha çok etkileniyor. Erkek çocukları savaşta kullanma, öldürme, sakat bırakma ve alıkoyma olaylarından, kız çocukları ise ne yazık ki çatışmayla bağlantılı cinsel şiddet ve istismardan orantısız bir şekilde olumsuz etkileniyor.” diye konuştu.

“Çocuklar dünyanın her yerinde hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal olarak sömürülmeye devam ediyor”

1982 yılında 4 Haziran’ın Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü olarak ilan edilmesi kararının alınmasında o dönemde İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistinli ve Lübnanlı çocukların etkili olduğunu anımsatan Karal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya genelinde, 40 yılı aşkın sürede gerçekleşen teknolojik ve sosyal gelişmelere karşın çocukların hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal olarak sömürülmeye devam ettiğini ne yazık ki görüyoruz. Özellikle çatışma ve savaş bölgelerinde yaşanan dramlardan en çok etkilenen, yara alan kesim çocuklar oluyor. Ne yazık ki bu durum, 42 yıl önce Birleşmiş Milletler karar aldığında da böyleydi, 21. yüzyılın ilk çeyreğini yaşadığımız bugünlerde de böyle. Bugün hukuk tanımaz, katil İsrail’in 241 gündür Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 15 binden fazla çocuk katledildi. 100 binlercesi evinden yurdundan edildi. Binlercesi açlık sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Binlercesi yaralandı, sakat kaldı, uzuvlarını kaybetti. Ve yine binlercesi salgınlarla ve hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.

“Bu vahşete ne 2 milyar Müslüman halk ne Birleşmiş Milletler ne de güya ‘demokrasi ve insan haklarının beşiği’ olan Avrupa engel olabildi”

17 bin çocuk ebeveynlerinden biri veya ikisi olmadan hayatta kalmaya çalışıyor. Daha birkaç gün önce güvenli bölge diye ilan edilen çadır kente yağdırılan bombalar dolayısıyla çocuklar vahşice katledildi. 42 yıl sonra değişen hiç bir şey yok. Katil İsrail’in saldırıları dolayısıyla Gazze dünyanın en büyük çocuk mezarlığına döndü. Ve bu vahşete ne 2 milyar Müslüman halk ne Birleşmiş Milletler ne de güya ‘demokrasi ve insan haklarının beşiği’ olan Avrupa engel olabildi. Çocuklar yine öldürülüyor, yine bombalardan canlarını kurtarmaya çalışıyor, yine açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. Akıtacak gözyaşı kalmadı. Artık başta Müslüman devletler olmak üzere dünya, elini taşın altına koymalı ve en azından Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü vesilesiyle katil devlet İsrail’in bu vahşet ve insanlık dışı katliamlarını bir an önce durdurmalıdır.”