Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Karal: Ak Parti, kendi aslanlarını çakallara yem etti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak sözler söyleyen kişilerin partinin en üst yönetim mekanizmasına getirildiğini belirterek, “Ak Parti beraber yola çıktığı insanları, yolda bulduklarına değişti, hepsini birer birer terk etti. Ak Parti kendi aslanlarını, maalesef çakallara yem etti. Ak Parti’nin kurumsal kimliğine ve onun Sayın Genel Başkanını yerden yere vuran insanlar, şu anda Ak Parti’nin politikalarını belirleyen kurullarda yer alıyor.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partili Hasan Karal, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin Ak Parti Rize Kurucu İl Başkanı ve 3 dönem Rize milletvekilliği yaptığını anımsatan Karal, Ak Parti’nin kurulurken ‘Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi’ sloganıyla bir umut hareketi olarak ortaya çıktığını ancak bugün gelinen noktada bu umudun yeşermesinin mümkün olmadığını söyledi.
“Ak Parti kuruluş değerlerini gücün, kuvvetin, kudretin ve iktidarın şöhret ve şehvetine kapılarak terk etti”

Ak Parti’nin kuruluş değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Karal, “Ak Parti kuruluş değerleri olan adaleti, kalkınmayı, liyakatı, ehliyeti, tevazuyu ve ortak aklı yavaş yavaş gücün, kuvvetin, kudretin ve iktidarın şöhret ve şehvetine kapılarak terk etti. Tamamen popülizme yöneldi. ‘Seçimleri kazanayım da nasıl kazanırsam kazanayım’ mantığıyla ülke tamamen bir popülizme yönlendirildi. Ama maalesef bu popülizm şu anda Türkiye’nin başına çok büyük bir bela açmış durumda.” diye konuştu.
“Ak Parti’nin kurumsal kimliğini ve onun Genel Başkanını yerden yere vuran insanlar, şu anda partinin politikalarını belirleyen kurullarda yer alıyorlar”

Milletvekili Karal, Ak Parti Genel Merkezi’nde ‘her şeye kafa sallayan, her şeye tamam efendim’ diyen bir ‘sadık kadro’ anlayışının hakim olduğunu belirtti. Ak Parti’deki ortak aklın, istişarenin ve liyakatın kaybolması sonucu ülkenin bu hale geldiğini vurgulayan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ak Parti yola çıktığı insanları birebir terk etti, beraber yola çıktığı insanları, yolda bulduklarına değişti. Ak Parti kendi aslanlarını, maalesef çakallara yem etti. AK Parti’ye, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak sözler söyleyen ve yıllarca teşkilatların tepkisini ve nefretini kazanan isimler, partinin en üst yönetim mekanizmasına getirildi. Ak Parti’nin kurumsal kimliğini ve onun Genel Başkanını yerden yere vuran insanlar, şu anda Ak Parti’nin politikalarını belirleyen kurullarda yer alıyorlar. Bu sadece genel merkezde değil, yerelde de böyle. 2001’de parti kurma çalışmaları yaparken beni gördüğü zaman cadde değiştiren, sokak değiştiren, benden kaçan insanlar şu anda Ak Parti’de ya belediye başkanı ya meclis üyesi.”