Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli maaşı zammında kritik gelişme! İşte masadaki zam oranı

Asgari ücret zammı sonrası

Asgari ücret zammı sonrası emekli aylıklarına gelecek zam merak konusu oldu. Peki SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşları ne kadar olacak? İşte, masadaki zam oranları.

 

Çok sayıda emekli açıklanacak zam oranı için geri sayıma geçti. Asgari ücretin 4.250 TL olmasının ardından emekli maaşları merak konusu olmuştu. 2021’in ilk altı ayı için SSK ve Bağkur’lu emeklilerine yüzde 8.45 zam yapılmıştı. İğneden ipliğe gelen zamlar sonrası vatandaşlar tatmin edici bir zam için nefeslerini tuttu. 1.500 lira olan en düşük emekli maaş tutarına seyyanen zam yapılması ve üzerine enflasyon oranında zam yapılması kulislerde konuşuluyor.

EMEKLİLERE YÜZDE 16 ZAM MI GELECEK?

Haber 7’de yer alan habere göre,  Merkez Bankası beklenti anketinde bu ay için enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde. Söz konusu beklentiye göre 6 aylık enflasyonun da yüzde 16’yı bulacak.  Yani maaşlara bu oranda zam yapılması gündemde

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

TÜİK’in açıkladığı son beş aylık göre de işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 10.47 zam kesin duruyor. 2022’nin 3 Ocak tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da yüksebilir.

Söz konusu hesaba göre de 2022’nin başında en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselmesi öngörülüyor. 2021 senesinde ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 8.36, yılın ikinci yarısında ise yüzde 8.45 olmak üzere bu yıl toplam yüzde 16.81 zamlı almışlardı.

TABAN TUTARDA DA ARTIŞ BEKLENİYOR

Geçen yıl SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılılıyor. Kamu çalışanlarına yönelik ek zammın emekliye de verilmesi planlanıyor. 2 bin lira taban puanı baz alınırsa, bu tutarın üzerine enflasyon zammı eklenecek. Söz konusu tutar oranında zam yapılması durumunda eski ve yeni emekli aylıkları şu şekilde olacak:

MİLLİ GAZETE