Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ey Sakallı Hüsnü Amcam! Senin Verdiğin Oyun Bedelini Gazzeli Bebekler mi Ödeyecekti?

Milli Gazete yazarı Elif Örs kaleme aldı

Milli Gazete yazarı Elif

Her şeye, her duruma rağmen bir bayramı geçirdik. Dilerdik ki, yeni bir tazeleniş olsun, bir muhasebe olsun hac günleri. Müslümanlar Allah’a teslimiyetlerini artırsınlar, Müslümanlar ancak birbirlerinin kardeşidir emrini uygulamaya koymak için bir irade göstersinler. Değişmeyen gündemimiz Gazze olmalıydı. Bayram sevincini yaşamanın yanında dünyadaki her Müslüman kardeşimizin derdiyle dertlenelim. Gazze’den başka Sudan’daki iç savaşın da sonlandırılması için bir gündem yapalım. Doğu Türkistan’ı da sohbetlerimize katalım. En azından yan yana gelmiş iken dualarımıza ortak edelim beraberce. Kur’an’da emredildiği gibi.

Ama yok! Erbakan Hocamızın “Sakallı Hüsnü” diye kavramlaştırdığı kitle aynı tas aynı hamam. Hâlâ aynı yerde. 1970’lerde, 1980’lerde, 1990’larda öğrendiği ezberleri tekrar edip duruyor. “Günümüze gel Sakallı Hüsnü amca, gel şu Gazze meselesinin çözülmesi için bazı konuları konuşalım.” Kendi oy verdiği parti 8 ay katil ile ticareti kesmemesine rağmen bu da iktidar tarafından en üst yetkili kişi tarafından itiraf edilmesine rağmen Sakallı Hüsnü amcam meselenin çözülmesine bir türlü gelemiyor. Ak troll’ler tarafından piyasaya sürülmüş yalanları, iftiraları bir hakikatmiş ve kendi keşfetmiş gibi seslendirmeye devam ediyor. Bayram günü günahlardan arınma günü olacağına, karşısındakini de günaha sokacak kışkırtmalarına, saldırılarına devam ediyor. Bu Sakallı Hüsnü’ler öyle ayet, sünnet bilmeyenler değil. Aksine bilip batıl hayatına, batıl tavrına, kötü davranışına ayet ve hadisten yol bulacak kadar “azamet, ruhsat” gibi konulara da hâkim. Yirmi iki yıldır yaşananlar ortada iken bir kere bile “Ben acaba yanlış yaptım mı? Nerede yanlış yaptım? Bu kadar “bizden” adamlar yönetimde iken ülkemiz neden yolsuzlukta dünyada birinci oldu?” diye sorgulama yapmayan Sakallı Hüsnü. Böyle bir muhasebe yapmadan başkalarının günahları hakkında ise sanki Allah hâkim olarak görevlendirmiş gibi davranmaktan geri durmaz. Ey Sakallı Hüsnü amcam, ülkeyi hem yaşanmaz hale getirmiş iken bir dakika dur dinle de insanlar belki senden daha iyi ve senden daha İslamî bir şey diyordur. Diyorsun ki Gazze’deki saldırılar durdurulabilinir, Kürecik Üssü kapatılsa katil İsrail kör edilir, ülkemizden petrol sevkiyatı durursa katilin enerjisi kesilir, tankları Müslüman kardeşlerimizin evlerini, camilerini, hastanelerini, okullarını yıkamaz; uçakları kamplardaki çadırları bombalayamaz insanlar çadırlarda canlı canlı yanmaz. Yok Sakallı Hüsnü amcam için önemli olan, onun desteklediği lidere laf edilmemesi. Peygambere hakaret edildiğinde böyle tepki ortaya koymamıştın Sakallı Hüsnü amcam! Hayırdır, ne iş?

Ümmet olarak sorularımız ve sorunlarımız da apaçık bir şekilde ortada: Müslümanların ilk kıblesi insanlık dışı bir kavmin işgali altında. Bu kavim kendisini seçilmiş ırk olarak gören bir sapık zihniyete sahip. Bu sapık inanışın kapsamında bizim de topraklarımızın olduğu bir dünya hakimiyeti kurmak var. Bunlar beş bin küsur yıldır planlı ve programlı bir şekilde çalışıyorlar. Sapık hedeflerine ulaşmak için 2002’de Afganistan’ın işgali ile başladılar, 2003’te Irak’ı işgal ettirdiler, Amerika’daki uşakları eliyle de Fas’tan Endonezya’ya kadar dünya haritalarını değiştireceklerini ilan ettirdiler. Bundan sonra Arap Baharı ile başlayan süreçte Kuzey Afrika’dan Suriye’ye her ülkeyi bir şekilde karıştırdılar. Yeri geldi orduları ile işgal ettiler, yeri geldi İslamcı dedikleri silahları örgütler kurdurarak vekalet savaşı ile coğrafyamızı karıştırmaya devam ettiler. Siyonist sapık zihniyetliler, hedeflerine ulaşmak için de durmayacaklar.

Sorun bu kadar açık ve net bir şekilde ortada iken çözüm yok mu? Çözüm de sorun ve mesele kadar net bir şekilde ortada: Müslümanların bir araya gelmesi. “Şiddetli bir şekilde kınamak” için değil harekete geçmek için. Müslümanların elinde 1970’lerde, 1980’lerde olmayan imkânlar var. Hani Sakallı Hüsnü amcamın bir türlü çıkamadığı o senelerden daha fazla güce, mala, mülke, yetkiye, bilgiye sahip Müslümanlar. Çok daha fazla uluslararası camianın bilgisine, refleksine sahipler. O günlerden çok fazla tekniğe ve teknik bilgiye sahipler.

Müslümanlar birçok bölgesel birliktelikler kurdular. Hep söylüyoruz, anlaşılana da ve uygulanana kadar da söylemeye devam edeceğiz. Sadece D-8’ler harekete geçseydi zamanında şu an Gazze kuşatılmış durumda soykırıma maruz kalmayacaktı. D-8’lerin sadece ekonomiye dair projeleri harekete geçmiş olsaydı Siyonistlerin dünyada kurduğu faizci kapitalist sistem zarar görecekti. Ve İsrail’e ne silah ne mal ne petrol gidiyor olacaktı. Şimdi Siyonizm’in ürettiği deterjanını almayarak boykot yaptığını düşünen başörtülü Hüsniye teyzem! Sen zamanında D-8’leri harekete geçmesi konusunda oy verdiğin partiye zamanında baskı yapsaydın şimdi misler gibi D-8 ülkelerinin mallarını kullanır olacaktın! İşgalci İsrail de bu kadar güçlenemeyecekti.

Her şeye rağmen hâlâ yapılacak çok konu ve faaliyet var. Ama bir şey eksik: Müslüman coğrafyaları yöneten yetkililerde “irade” eksik. Özellikle ülkemizde iktidar hâlâ bir seçim sonrası oy alabilmek için Müslümanların enerjilerini tüketiyor. Gazze’de anne karnındaki bebekler katil tarafından hedefe konulurken bizim iktidar, insanların algıları ile oynamaya hâlâ devam ediyor.

Bayramı bizlere zehir eden Sakallı Hüsnü amcam! Bize cevap verme yarışmasına girdiğin kadar şöyle kafanı kaldırıp bir dünyaya baksan göreceksin hangi suça ortak olduğunu! Zira dünyanın geldiği bu noktaya senin verdiğin oylar sebep oldu. Erbakan Hocamız ve Saadet Partisi “oy vermek sorumluluktur” dediği zamanlarda oğlunu devlet kadrosuna yerleştirmenin bedelini şimdi Gazze’de doğalı bir ay bile olmadan ölen bebeler, senin desteklediğin siyasiler irade koyamadığı için Gazze’ye yemek ve içecek girmediği için açlıktan ölen ilkokula bile gidemeyen çocuklar ödüyor. Sakallı Hüsnü amcam, başkasına saldırmadan önce sebep olduğun yıkımları bir düşün, çünkü ahirette hesabı Allah görecek. Allah’a da “onların bir bildiği vardı, ondan oy verdim” demen seni kurtarmayacak.