Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkizdere Belediye Başkanından Kamuoyuna Duyuru

Belediye Başkanı Hakan Karagöz “bakanlık Görevlendirmesiyle Akademisyenler Saha Çalışması Yapıyor

Belediye Başkanı Hakan Karagöz

İsmet Kösoğlu

İkizdere ilçesinde Turizm ve Kültür Bakanlığının izinleriyle yüzeysel bir arkeolojik çalışma yapılmasını olumsuz yönde eleştirenler için Belediye Başkanı kamuoyuna bir açıklamada bulundu.

Kamuoyuna duyurulur başlığıyla sosyal medya sayfasında açıklamada bulunan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz şunları yazmış’’ Kültür ve Turizm Bakanlığı sadece uzman, saygın ve deneyimli akademisyenlere saha çalışması yapmak için izin verir. Ayrıca bu ekibi denetlemek için kendi arkeologlarından birini temsilci olarak görevlendirir.

 

 

     Yapılan çalışmalar yerel halkı bilgilendirmenin yanı sıra yerli ve yabancı akademisyenlerin bilgisine sunulur. Bu çalışmalar hiç bir şekilde bilimin sınırları dışına çıkamamıştır, bundan sonra da çıkamaz.

 

 

     Yıllarca çalışılmamış bir bölgeye hiç bir çıkarları olmaksızın ailelerinden, vakitlerinden, bütçelerinden fedakârlık ederek gelen bu ekip bize göre vatan ve millet görev bilincinin bir yansımasıdır ve bölge için de bir kazançtır.  Bu çalışmalar desteklenmezse arkası gelmez.

                        Çalışmaya köstek değil destek olalım

     Herkes her şeyi bilemeyeceği gibi bu çalışmalar da bilinmeyenleri bilmeyenlere göstermek içindir. Bilinenin aksini ve doğruyu kabullenmek tarihin her döneminde belli kişilerce zor olmuştur. Bu zorluk bazen doğruları söylemekten vazgeçmeyen bir kadıya, bazen bir sultana, bazen bir bilim insanına ve hatta peygamberlere karşı yapıldığı bile bilinmektedir. Alanında uzman bilim çevreleri dışında hiç kimseyi ikna etmek gibi bir zorunluluğu olmayan bu bilim heyetinin doğruları ve gerçekleri kabullenemeyen kişilere her türlü ilave bilgiyi sunacağına eminim.

    Umarım araştırmacı ekip uğradıkları bu hakaretten dolayı motivasyonlarını kaybetmez ve hatta ilgili şahıs hakkında TCK Madde 125/3’e göre yasal işlem başlatmaz. Fütursuzca eleştirmek yerine İkizdere için yapılmaya çalışılan güzellikleri desteklemek daha iyidir. Desteklerinden ve yüce gönüllülüğünden dolayı tüm İkizdere halkına can-ı gönülden teşekkür ederim’’ dedi.