Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmail Kahraman’dan “Türkiye siyasi tarihindeki darbeler”konulu söyleşi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı  İsmail Kahraman, şehrimizde düzenlenen söyleşi programında Türkiye siyasi tarihindeki darbeler ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin perde arkasını ve yaşananları anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından organize edilen söyleşi programında konuşan Vali İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini ve Gazi Meclisimizdeki direnişe vurgu yaptılar.

Vali Baydaş: “Milletlerin kaderinde kırılma anları vardır. 15 Temmuz da bizim için böyle bir andır. Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te, Sultan Fatih’in Haliç’e gemileri sürdüğü ve Yavuz Sultan Selim’in Sina Çölü’nü geçtiği anlar gibi. 15 Temmuz’da, ümitsizliğe düştüğümüz anda, bir sesle meydanlara davet edildik ve milletin liderinin etrafında kenetlendik. Allah tekrarını göstermesin, ama yine böyle bir musibet başımıza gelirse, mayamızdaki kahramanlık ve asil kan devreye girer. Allah’ın izniyle, o kefeni tekrar yırtacak güçteyiz.”

Söyleşi programına; Vali Baydaş ve Başkan Metin’in yanı sıra Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, RTEU Rektörü  Prof Dr.Yusuf Yilmaz, Vali Yardımcıları Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu, Rize Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize il jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Sahil güvenlik Karakol Komutan Vekili Alican Özbey, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, STK başkanları, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.