Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karslı, Rize’de hafızlık öğrencileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rize’de hafızlık öğrencileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı

 

 

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Başkan Yardımcısı Karslı, hafızlık öğrencileriyle buluştu.

 

Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Ahmet Yasir Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Naci Çakmakçı açış konuşması gerçekleştirdi.

 

Kur’an kursu öğreticileri ve hafızlık öğrencilerinin katıldığı programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlık müessesesinin önemine ve değerine değindi.

 

Karslı, “Hafızın hedefinde ilahiyat ve dini ilimler olmalı, bu alanda kendini yetiştirmeli, farklı kulvarlarda hafızlığını zayi etmemelidir. Hafızlık rütbesi bütün rütbelerin üstündedir. Hafızlık bir insana bahşedilen en güzel nimettir. Hafızlık insana özgüven, Allah ile beraber olma bilinç ve şuuru kazandır. Bizi her bakımdan hem yükseltir ve hem de yüceltir. Bizi kötülüklerden uzak tutar. Hafız haset etmez, kalbini ve gönlünü çirkin işlerden uzak tutar. Nefsinize, heva ve hevesinize uyarsanız hafıza bahşedilen güzel hasletleri kaybedersiniz. Hafızın beyni Allah kelamıyla doludur. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi. Sadece lafzın değil mananın da hafızı olmalıyız. Kur’an’ın hedeflediği hayat tarzı bunu gerektirir. Arapçayı öğrenelim, edebi eserler okuyalım. Kalemimizin güçlü olması edebi eserleri okumamıza bağlıdır. Mehmet Akif’i okuyalım, Sezai Karakoç’u okuyalım. Sorumluluğumuzu yüklenerek yola çıkalım. Hedefiniz kolay bir iş, bol para kazanmak olmasın. Sizleri geleceği imar edecek nesiller olarak görmek istiyoruz.” şeklinde hafız adaylarına tavsiyelerde bulundu.