Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koronavirüs hakkında tüm bildiklerinizi unutun: Belirtiler tamamen değişti!

Koronavirüs tüm dünyada mutasyonlara

Koronavirüs tüm dünyada mutasyonlara uğrayarak yayılmaya devam ederken İngiltereli bilim insanlarından virüsün yeni belirtileri olduğu açıklaması geldi. Bazı semptomların artık koronavirüs belirtisi olmadığını belirten uzmanlar, dünyaya korku salan ve ülkemizde de görülmeye başlanan Hint varyantı sonrası yeni belirtilerin eklendiğini söyledi. İşte koronavirüsün yeni belirtiler…

 

Koronavirüs ile ilgili tüm bildiklerini unutturacak bir açıklama yapıldı. İngiltere’den gelen açıklamaya göre, koronavirüs hastalarında görülen en yaygın belirtiler netlik kazandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Son aylarda dünyaya yayılan Hint varyantı pek çok dengeyi değiştirdi. Yeni dönemi mercek altına alan bilim idamları, koronavirüsün en yaygın belirtilerini belirledi.

‘HASTALIK ŞİMDİ FARKLI DAVRANIYOR’

İngiltere’nin önde gelen eğitim kurumlarından King’s College London’da görev alan bilim insanları, hastalığın ‘şimdi farklı davrandığını’nın altını çizdi. Bilim insanları Mayıs ayının başından beri hızla yayılan Hint Varyantı’nın semptomlardaki değişikliğin arkasındaki neden olabileceğine inanıyor.

GENÇLERDE SOĞUK ALGINLIĞI BELİRTİLERİ

Yapılan araştırmaya göre, artık daha az insan tat alma duyularını kaybettiklerini bildiriyor. Aynı araştırmaya göre, enfekte olan genç insanlar artık daha hafif soğuk algınlığı semptomları gösteriyor.

GENÇLERDE SOĞUK ALGINLIĞI BELİRTİLERİ

Yapılan araştırmaya göre, artık daha az insan tat alma duyularını kaybettiklerini bildiriyor. Aynı araştırmaya göre, enfekte olan genç insanlar artık daha hafif soğuk algınlığı semptomları gösteriyor.

SOĞUK ALGINLIĞI ZANNETTİĞİNİZ KORONA OLABİLİR

Ekip adına açıklamalarda bulunan Profesör Tim Spector, virüsün olası yayılmasını engellemek için soğuk algınlığına yakalandığını düşünen insanların test yaptırmaları gerektiğini söyledi. Ülke basınına konuşan Spector, ‘İnsanlar bunun mevsimsel bir soğuk algınlığı olduğunu düşünüyorlar. Ancak bu yanlış’ dedi ve bu nedenle pek çok kişinin farkında olmadan virüsü yayabileceğine dikkat çekti.

İŞTE EN YAYGIN BELİRTİLER

‘Mayıs ayının başından beri en önemli semptomlara bakıyoruz ve bunlar eskisi gibi değil’ diyen Spector, ‘Bir numara baş ağrısı, ardından boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş. Bütün bunlar eski klasik semptomlar değil, beş numara öksürük’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz dönemde 150’ye yakın doktor bir yazı yazarak hükümeti resmi listeye daha fazla soğuk algınlığı benzeri semptomlar eklemeye çağırmıştı. Spector de bu çağrıyı yineledi.

Söz konusu mektubun baş yazarı Londra’daki Tower Hamlets’te bir pratisyen hekim olan Dr Alex Sohal, hastaların bu hafif semptomları gördükten birkaç gün sonda koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yapılan daha önceki araştırmalar, yorgunluğun en sık bildirilen semptom olduğunu, ardından baş ağrısı ve öksürüğün geldiğini göstermişti.

10 bin kişiyle yapılan bir anketle toplanan ve Nisan ayında açıklanan veriler ise virüs testi pozitif çıkan kişilerin yaklaşık yüzde 53’ünün hiçbir belirti yaşamadığını ortaya koymuştu.

‘YAŞAMI DAHA DA ZORLAŞTIRIYOR’

BBC’deki Andrew Marr Show programına katılan Hancock, şu anda İngiltere’de hakim mutasyon olduğuna inanılan Delta varyantının “herkes için yaşamı daha da zorlaştırdığını” vurguladı.

YÜZDE 50 DAHA BULAŞICI

İngiltere’de Bilim Kurulu, geçen hafta Delta varyantının yüzde 40 ila 50 daha bulaşıcı olması halinde, bu yılbaşında ve geçen bahar aylarında onbinlerce kişinin hastaneye yatıp, hayatını kaybettiği dönemlerden “daha büyük bir zirveye” gidilebileceği uyarısı yapmıştı.

Bilim Kurulu’nun bu uyarısı sorulduğunda Hancock “Uyarı birkaç hafta önce yapıldı ve o zamana kıyasla daha fazla veri var elimizde.

Vaka sayıları kadar bu vakaların hastaneye yatma oranına da bakıyoruz ve vakalarla hastaneye yatış arasındaki bağ eksiki kadar güçlü değil” dedi.

Vaka sayıları kadar bu vakaların hastaneye yatma oranına da bakıyoruz ve vakalarla hastaneye yatış arasındaki bağ eksiki kadar güçlü değil” dedi.