Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB ilkokula başlayacak öğrencilerin kayıt işlemlerinde büyük değişikliğe gidiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokula başlayacak öğrencilerin kayıt sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Kayıt süreci Temmuz ayında tamamlanacak ve öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlenecek. Veliler bu sistem sayesinde çocuklarının yerleştirilmesinde itiraz veya değişiklik talebinde bulunamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokula başlayacak öğrencilerin kayıt sisteminde önemli değişiklikler yaptı ve bu değişiklikler velilerin kayıt süreci hakkındaki sorularını yanıtlayacak nitelikte. Kayıt süreci Temmuz ayında tamamlanacak ve sınıf atlatma işlemleri de bu ay içinde gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin hangi sınıfa ve öğretmene yerleşeceği e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlenecek bu sayede veliler çocuklarının yerleştirilmesinde herhangi bir itiraz veya değişiklik talebinde bulunamayacak. Bu yeni sistem öğrenci yerleştirmelerinde adalet ve şeffaflık sağlamayı hedeflerken eğitimde fırsat eşitliğini de gözetiyor

Veliler belirlenen tarihlerde e-okul sistemi üzerinden çocuklarının sınıf ve öğretmen bilgilerini öğrenebilecek böylece kayıt sürecinde yaşanan karmaşa ve adaletsizlikler ortadan kalkacak. Bu sistem 2024-2025 eğitim öğretim yılında okula başlayacak öğrencilerin kayıt işlemlerini Temmuz ayının son günlerinde tamamlayarak sorunsuz bir başlangıç yapmalarını sağlayacak. Peki sizce buna gerek var mıydı?

MEB Hocam / ÖZEL HABER