Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Katılımıyla Polis Akademisi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde konuştu.
Türk Milletinin asırları aşan büyük bir devlet geleneğine sahip olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanım, Emniyet teşkilatımızın kıymetli mensupları, sizleri nazlı hilâlimizin gölgesinde, şehitler ocağı, Polis Akademisi Gölbaşı Yerleşkesinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün burada evlatlarının mezuniyet sevincini doyasıya yaşayan gözü yaşlı analar var. Kahramanlarımızın üzerindeki o şanlı üniformaya gururla bakan babalar var. Sayın Cumhurbaşkanım, bizim milletimiz ecdadımız adaleti, ahlâkı ve vicdanı merkeze alan nice medeniyetler inşa etti. Anadolu’yu insanlığın umuduna dönüştürdü.” ifadelerini kullandı.

“Ay Yıldızımızı Gören Gözler Umutla ve Sevinçle Doluyor”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak “Dün olduğu gibi bugün de, ‘Dünya beşten büyüktür.’ diyen zat-ı devletleri’nizin liderliğinde; doğudan batıya, Asya’dan Afrika’ya, Gazze’den Refah’a hilalimizi ve ay yıldızımızı gören gözler umutla ve sevinçle doluyor. Çünkü tarih boyunca hep mazlumların duası, mazlumlara zulmedenlerin korkusu olduk. Bu mazi, bu tarih ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefiyle geleceğe yürürken de Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken de bizlerin en büyük sermayesidir.” dedi.
İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya, Polis Akademisi’ni başarıyla tamamlayan polis memurlarının mezuniyetlerini tebrik etti ve şu şekilde konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanım, bugün burada 2 yıl önce eğitimlerine başlayan 483’ü kadın, 1.883’ü erkek toplam 2.366 öğrencimiz, Polis Akademimizden mezun olacaklar. Polis Akademimizden ayrıca, dost ve kardeş 15 farklı ülkeden, 4’ü kadın, 90’ı erkek toplam 94 öğrencimiz mezun oluyorlar. Huzurlarınızda, kahramanlarımızın mezuniyetlerini tebrik ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”
İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, “Mezuniyet sevincini yaşayan kardeşlerim, Türk polisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, ‘Vicdanı olmayanların karşısındadır!’ Sizler kahraman teşkilatımızın her bir mensubu gibi, masumlara merhametinizi kuşanacak; vicdansızlar karşısında sıradağlar gibi duracaksınız. Sadece aziz milletimizin emrinde, onun hizmetinde, onun yanında olacaksınız. Temel hak ve hürriyetlere bağlılıktan, Hakk’a ve hukuka riayetten, asla ama asla ayrılmayacaksınız. Çünkü Türk polisinin temsil ettiği değer ve mana; şanla, şerefle inşa ettiğimiz bir tarihle var olmuştur. Bizim polisimiz, karşılıksız vatan sevdasının, yıldızlaşan millet aşkının, bayraklaşan devlet şuurunun, kahraman temsilcileridirler. Biliyoruz ki; eğitimlerini tamamlayan her bir vatan evladımız, vatanı, milleti, bayrağı için gözünü kırpmadan, ardına bakmadan, devleti ve milleti için büyük bir milli şuurla çalışacaktır.” diye konuştu.

“Her Bir Vatandaşımızın Canı, Malı, Huzuru ve Güvenliği Bize Emanet”

İçişleri ailesi olarak terörle, şehir eşkıyalarıyla, zehir tacirleriyle, tüm suç ve suçlularla canı pahasına mücadele edildiğini vurgulayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Her bir vatandaşımızın canı, malı, huzuru ve güvenliği bize emanettir. Puslu dağların zirvelerinde, dar geçitlerde, çıkmaz sokaklarda, hep bu kahramanların nefesi, ayak izleri var. Ve bu şanlı bayrak dalgalandıkça, dağdaki teröristler de şehirlerdeki eşkıyalar da nefeslerimizi enselerinde hissetmeye devam edecekler.” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve başlayacak personele başarılar diledi ve konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Kahramanlarımızın kıymetli aileleri vatanına, milletine, bayrağına böylesine bağlı evlatlar yetiştirdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Yetiştirdiğiniz evlatlar, 85 milyonun evlatlarıdır. Milletimizin duası onlarladır. Akademimizin değerli hocaları, aktardığınız tecrübeler, verdiğiniz eğitimler sadece polislerimizin değil, ülkemizin güvenliğini de bir zırh gibi kuşatıyor. İyi ki varsınız. Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Ülkemize uzanan kirli elleri, nerede olursa olsun kırmakta kararlıyız.’ sözünüzü aklımıza da kalbimize de nakşettik. Şairimiz Faruk Nafiz Çamlıbel’in dizelerindeki gibi: ‘Yaşamaz ölümü göze almayan zafer, göz yummadan koşana gider. Bayrağa kanının alı çalmayan gözyaşı boşana boşana gider!’ Görevi başında şehit düşen kahramanlarımızı, Emniyet Teşkilatımıza ömürlerini adayan ve ebediyete irtihal eden polislerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Törenimizi teşrif eden zat-ı devletlerinize şükranlarımı arz ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz kaim, devletimiz daim olsun.”

 “Güvenlikle Özgürlük Arasındaki Hassas Dengeyi Koruyarak, Devletimizin Güvenliğini Ve Milletimizin Huzurunu Temin Ettik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada “2002 tarihinden itibaren hayata geçirdiğimiz reformlarla güvenliği, hukuk ve demokrasinin tam karşısında konumlandıran zihniyete son verdik. Güvenlikle özgürlük arasındaki hassas dengeyi koruyarak devletimizin güvenliğini ve milletimizin huzurunu temin etmeye çalıştık. Bugün de aynı ilkeyi titizlikle gözetiyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında 2002 tarihinden itibaren hayata geçirdikleri reformlarla güvenliği, hukuk ve demokrasinin tam karşısında konumlandıran zihniyete son verdiklerini belirterek, “Güvenlikle özgürlük arasındaki hassas dengeyi koruyarak, devletimizin güvenliğini ve milletimizin huzurunu temin etmeye çalıştık. Bugün de aynı ilkeyi titizlikle gözetiyoruz. Hem güvenliğimizi sağlıyor hem de bunu hukuk devletinin çizdiği hudutlar içinde, demokrasiden ödün vermeden, hak ve hürriyetlere sahip çıkarak gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.
“Vatandaşın Canına, Malına, Namusuna, Özgürlüklerine ve Güvenliğine Kasteden Alçaklara Karşı Asla Müsamahakâr Davranmayacaksınız”
Polis Akademisi’nin yeni mezunlarından görevlerinin gereği kanunları uygularken daima bu hassasiyetle hareket etmelerini istediğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletimizin de sizden beklentisi bu yöndedir. Çalışma prensibimiz gayet açıktır: Vatandaşın canına, malına, namusuna, özgürlüklerine ve güvenliğine kasteden alçaklara karşı asla müsamahakâr davranmayacaksınız. Suç işleyerek sınırı aşan her kim olursa olsun yakalayıp yargıya teslim ederek hak ettiği cezayı almasını temin edeceksiniz. Hukukun dışına çıkanlara nasıl nefes aldırmıyorsanız, insanımıza karşı da müşfik olacak, görevinizi yaparken ölçüyü kaçırmayacaksınız.”
Kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımının, devletin vatandaşıyla kurduğu bağın niteliğini ortaya koyan bir ayna gibi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Bunun için polisimiz, zehir tacirlerinin, suç örgütlerinin, çetelerin, şehir eşkıyalarının, emperyalistlerin uşaklığını yapan teröristlerin kâbusu hâline gelirken halkımızın da güven ve huzur kaynağı olmak zorundadır. Sizler insanımızı ne kadar korursanız ne kadar saygın hissettirirseniz, unutmayınız, devletimiz de o derece güçlenecektir. Aksi durumda ne toplumda asayişi temin edebiliriz ne de ülkemizi asırlık hedefleriyle buluşturabiliriz” açıklamasında bulundu.