Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RİBEGEM’DEN TARİH YAZAN ÇOCUKLAR İSİMLİ ETKİNLİK

Tarih Yazan Çocuklar Projesi kapsamında, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ( RİBEGEM ) öncülünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla “Tarih Yazan Çocuklar” isimli etkinlik Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlendi.

Tarih Yazan Çocuklar Projesi
Türk medeniyetinin binlerce yıllık serüvenine tarihi katkı sunan 100 önemli ismin öz yaşam öykülerinin kitaplaştırıldığı, öğrencilerin resmettiği, şiirleştirdiği, sahneye taşıdığı ve oyunlaştırdığı etkinliklerle andığı ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi Rize’li çocuklarla buluştu.
Tarih kitaplarında ismi geçen Türk kahramanlarının öğrenciler tarafından canlı performans sahne aldığı gösteride salonda bulunan izleyici öğrencilere arkadaşları tarafından kahramanlarımızın başarıları ile ilgili bilgiler aktarıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan “Tarih Yazan Çocuklar Projesi” koordinatörü Şaban Korkmaz projenin amacıyla ilgili salonda bulunan konuklara bilgiler aktardı.
Proje koordinatörü Şaban Korkmaz konuşmasında; “Tarih Yazan Çocuklar’ projesi, medeniyet tarihimizdeki önemli figürleri ilkokul çağındaki çocuklarımıza öz yaşam öyküleri aracılığıyla tanıtarak, millî ve manevi bilinci güçlendirmeyi hedefleyen bir girişimin sonucudur. Geçtiğimiz günlerde projemiz 3’üncü yılını geride bıraktı. Bu zaman zarfında 8 farklı ilimizde 170 binin üzerinde ilkokul öğrencimize ulaşan Tarih Yazan Çocuklar projemiz bir çok ilden sonra Rize ile buluşu. Millî kültürümüzü Rize genelinde daha da güçlendirecek projemiz, şehrimizdeki açılış programının ardından tüm çocuklarımıza ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz. Heyecanımız, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için sunduğumuz katkımızın da bir yansımasıdır.” dedi.
Etkinlikte, kostümlerini giyerek birer kahraman olarak sahneye çıkan her bir öğrenci Türk kahramanlarımızı canlandırdı. İlimizde eğitim veren ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler tarafından sergilenen sahne performansında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamit Han, Fatih Sultan Mehmet, Sultan Alparslan, Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Piri Reis, Koca Yusuf, Halime Çavuş, Gördesli Makbule gibi bir çok Türk kahramanı karakteri izleyicilere seslendi. Etkinliğe Kurtuluş İlkokolu, Vakıflar İlkokulu, Doğuşçay İlkokulu, İstiklal İlkokulu ve Denizciler İlkokulu öğrencileri katkıda bulunarak sahne aldı.
Etkinlik, RİBEGEM tarafından öğrenci ve öğretmenlere sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.