Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rıdvan Yalçın: “CHP ile İttifaka Zorlandık”

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Yalçın, Karadeniz il ve ilçe örgütlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, Artvin ve Rize örgütlerine yaptığı ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, İYİ Parti’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifaka zorlandığını belirtti.

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu

Haber: Sümeyye ÇELIK
“Teşkilatlarımızı gözden geçiriyoruz, nerede eksiklerimiz var, nerede yeni yapılanmaya ihtiyacımız var; hem de arkadaşlarımızla seçim öncesi ve sonrası problemleri dinliyoruz. Ayrıca gelmişken bölgemizin sorunlarına kayıtsız kalmıyoruz” diyen Yalçın, partisinin zor şartlarda kurulduğunu ve istemedikleri halde CHP ile iş birliğine zorlandıklarını ifade etti.
Yalçın, “Bizi seçime sokmayacaklardı o zaman hatırlayın. İstemediğimiz halde biz o günkü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Bey’in inisiyatifiyle 15 milletvekili bize verilmek suretiyle grup kurarak seçime katılabildik. Türkiye’de küçük yapılar bile büyük pazarlıklar yapabilir hale geldi. Biz bu sisteme çok ciddi itirazlarımız vardı. Bu çerçevede genel seçimin kaybedilmesini istemediğimiz ölçüde önerilerde bulunduk. Masa krizi yaşandı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday dayatması travmaları hep birlikte yaşadık ve maalesef HDP’nin de CHP ile ilişkilerindeki bir enfekte etmesi sonucu Cumhurbaşkanı seçimi kaybedilmiş oldu.” şeklinde konuştu.
İstifaların Devam Edip Etmeyeceği Merak Konusu
İYİ Parti’den milletvekili istifalarının devam edip etmeyeceği yönündeki soruya Yalçın, “Seçim üzerinden de elbette o tercihlerin sonucu olarak birtakım istifalar olabilir. İstifa bildiğiniz üzere tek taraflı irade beyanıdır. Başta Koray Bey olmak üzere İYİ Parti’nin bu zor demokrasi mücadelesinde bir gün bile katkı sağlamış her arkadaşımızı saygıyla sevgiyle anmak gerekir. Ama istifa gerekçelerini doğru okumak gerekir” dedi.
Fındık Fiyatları Konusunda Uyarılar
Yakında başlayacak olan fındık sezonu nedeniyle üreticilerin sorunları ve fındık fiyatları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Her sezon öncesi olduğu gibi şimdilerde de rekolte oyunlarıyla fındık fiyatlarının manipüle edildiğini görüyoruz. Başlangıç fiyatı fındıkta çok önemlidir. Devletin alım politikası da çok önemli; fındığa verilecek fiyatın önemli olması yanında alım politikası da önemlidir. Kuvvetli bir alım politikasıyla verilen fiyat desteklenmezse serbest piyasa ve TMO fiyatları arasında yüzde 15-20’lik farklar olabiliyor. Şu an fındık fiyatları çok düşük seviyelerde.” dedi.