Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize Fatih Ortaokulu Korosu Trabzon 1.Koro Festivalinde Konser Verdi

Mahiye MORGÜL/Müzikolog-yazar Trabzon Akçaabat

Mahiye MORGÜL/Müzikolog-yazar

Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesinin konser salonunda 11-12 Haziran tarihlerinde ilki gerçekleştirilen Koro Festivaline Rize’den izleyici olarak gittim. Sadece Trabzon okullarının katıldığını düşünüyordum. Meğer programda Rize’den katılan bir koromuz varmış, tam sahneye davet edilirken “Rize Fatih Ortaokulu Korosu” diye adı anons edilince şaşırarak heyecanlandım. Program metnine bakınca Rize adını fark ettim, gurur duydum.

Okulun müzik öğretmeni Melek Yıldız Öztürkoğlu korosunu çok güzel hazırlamıştı, hakkıyla alkışlandı. Teşekkür plaketini festivalin büyük emektarı Besteci Yiğit Can Eyüboğlu’dan alırken fotoğrafını çektim.

Bu festival bir proje festivaliydi. Şubat 2024’de müzik öğretmenlerine yönelik Trabzon Konservatuarında gerçekleştirilen Kur-Yönet-Paylaş projesi kapsamında çoksesli korolar için düzenlene şeflik çalıştayına katılmış müzik öğretmenlerinin kurduğu korolar bu festivale katılma hakkına sahipti. Projenin koordinatörü, Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Yiğit Can Eyüboğlu bu

festivalin başından itibaren en büyük emektarı olarak en büyük alkışı hak edendir.

Rize Fatih Ortaokulu müzik öğretmeni Melek Yıldız Öztürkoğlu, kendisi Trabzon’da yaşayan bir müzik öğretmeni olarak, adı geçen şeflik çalıştayına katılmış olmakla kendi korosunu bu festivale götürmeye hak kazanmıştı. Melek öğretmenimizi Rizeliler olarak, bir de eski Gülbahar mektepliler olarak sevgiyle kucaklıyoruz. Güzel bir işi başardı, kendisini bir kere daha kutluyorum.

Fatih Ortaokulunun müdürü Uğur Küçükvar da salonda protokoldeydi. Okulunun korosunu gururla dinledi, alkışladı. Yan yana izledik, kendisini tebrik ettim. Öğrencilerine verdiği moral destek için mahallem adına ayrıca teşekkür ediyorum.

Belirtmeliyim; Fatih Ortaokulu benim ilkokulu okuduğum Gülbahar İlkokulunun devamı olan, Gülbahar İlköğretim Okulunun bölünmüş orta kısmıdır. Yani 65 yıl önce okuduğum ilkokulumun korosuydu bu koro, büyük sürpriz oldu benim için. Kırk yıl sonra emekli müzik öğretmeni olarak dönüp geldiğim Rize’de mahallemin onuru böyle bir koroya ben ne katkı verebilirim, onu düşünmeye başladım. İlk aklıma gelen şu oldu; mahallemde açtığım Mayana Müzik ve Tarih müzesindeki arşivimi, çalgılarımı ve müzik eğitim malzemelerimi Melek öğretmenin ve koro öğrencilerinin hizmetine açmalıyım!

Trabzon 1.Koro Festivalinde 24 koro dinledik. Konsere hazırlanan bütün müzik öğretmenlerini, bütün öğrencileri ve onların özverili velilerini tebrik etmek gerekir. Koro müziği insana en şifalı olan müzik türüdür. Koro tınısı meditasyondur, ruhsal dinginlik verir, sakinleştiricidir, mutluluk hormonunu çalıştırır, iyileştiricidir. Ya koroda şakı söylemeli, ya da konserde canlı koro müziği dinlemeli. Herkese öneriyorum.

Not: Rize Fatih Ortaokulu (Eski Gülbahar Okulu) Korosunun konser fotoğrafı aşağıdaki bağlantıda Taşköprü Postasının internet sayfasına yer almıştır.