Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize İl Jandarma Komutanlığından Başarılı Operasyonlar: Ağustos ve Eylül Aylarında Dikkat Çeken Sonuçlar

Rize İl Jandarma Komutanlığı, adli makamlardan alınan arama kararları doğrultusunda 2024 yılı Ağustos ve Eylül ayları içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlarda önemli başarılara imza attı

Rize İl Jandarma Komutanlığı,

Sorumluluk bölgesinde icra edilen aramalar, yol kontrolleri ve operasyonlar kapsamında, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, kaçakçılık, siber suçlar, silah ve mühimmat suçları, uyuşturucu suçları gibi birçok alanda dikkat çekici sonuçlar elde edildi.
Düzensiz Göçmen Operasyonları
Jandarma ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretine yönelik gerçekleştirdiği 6 operasyonda 24 düzensiz göçmeni yakalarken, 4 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.
Kaçakçılık ve Suçla Mücadele
Kaçakçılık, siber suçlar ve silah-mühimmat operasyonlarında ise 16 operasyon gerçekleştirilerek 20 şüpheli gözaltına alındı ve 4 kişi sınır dışı edildi. Uyuşturucuya karşı yürütülen 115 operasyonda ise 124 şüpheli yakalanmış ve bunlardan 7’si tutuklanmıştır.
Bu operasyonlar sırasında; 857 kök kenevir, 11.890 gram esrar, 3.187 mililitre bonzai, 959 paket kaçak sigara, 162 litre alkollü içki, 5 litre etil alkol, 113 kilogram tütün, 444 paket elektronik sigara tütünü, 6 tabanca, 11 tabanca şarjörü, 401 tabanca fişeği, 5 av tüfeği ve 53 av tüfeği mühimmatı ele geçirildi.
Trafik ve Asayiş Denetimleri
Rize İl Jandarma Komutanlığı, 8.946 kilometrelik yol ağında yaptığı kontrollerde 25.837 aracı denetledi ve 977 sürücüye trafik cezası uyguladı. Ayrıca 168 araç trafikten men edildi. Bu süre zarfında gerçekleşen trafik kazalarında 6 vatandaş hayatını kaybetti, 83 kişi ise yaralandı.
Asayiş denetimlerinde 310.409 kişinin sorgulaması yapılarak, UYAP kapsamında 60, ASAL kapsamında 122 kişi yakalandı. Ayrıca hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 57 şahıstan 20’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aydınlatılan Olaylar
Jandarma sorumluluk alanında meydana gelen 799 olayın %97’si aydınlatılırken, 297 asayiş olayında 445 şüpheliye adli işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 8’i tutuklandı.
Rize İl Jandarma Komutanlığı, huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik yürüttüğü başarılı operasyonlarla suç ve suçlularla mücadelede önemli bir rol oynamaya devam ediyor.