Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize Saadet Partisinden” Vicdanının Sesini Duy” Açıklaması

Saadet Partisi Rize İl Başkanlığı, 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı’nda “Vicdanın Sesini Duy” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bu eyleme CHP ve Demokrat Parti de destek verdi. Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Uzun, İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender ve ilçe başkanlarının katılımıyla düzenlenen eylemde, İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve soykırım suçları sert bir dille eleştirildi.

Saadet Partisi Rize İl

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırıları ve Batı’nın bu konuda sessiz kalmasını kınadı. Kaçar, özellikle son bir yıl içinde İsrail’in dünya kamuoyunun gözleri önünde yaptığı katliamların boyutunun arttığını vurguladı. Sivillere, hastanelere, okullara ve camilere yönelik bombalamaların devam ettiğini belirterek, bu süreçte İsrail’in savaş suçları işlediğini ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini dile getirdi.

Kaçar, Batı ülkelerinin ikiyüzlü politikalarını eleştirirken, bu işgal planının sadece Filistin ile sınırlı kalmadığını, diğer İslam ülkelerinin de hedef alındığını ifade etti. Yemen, Suriye, İran ve Lübnan gibi ülkelerde yaşanan saldırıları hatırlatan Kaçar, bu durumun Türkiye, Ürdün ve diğer İslam ülkelerini de tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, İslam dünyasının liderlerini somut adımlar atmamakla suçlayarak, bölgedeki zulme sessiz kalınmasının ileride daha büyük tehlikeler doğuracağı uyarısında bulundu.

 

 

Saadet Partisi olarak 55 yıldır emperyalizm ve Siyonizm’le mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin asla bitmeyeceğini belirten Kaçar, Necmettin Erbakan’ın çizdiği yolda kararlılıkla ilerlediklerini söyledi. “İsrail ile ticaret, Filistin’e ihanettir” diyerek, İsrail ile yapılan ticari ilişkileri sert bir dille eleştirirken, hükümetin bu konudaki tutumunu da hedef aldı. Kaçar, İsrail ile süren ticaretin ve Türkiye topraklarından sağlanan maddi yardımların durdurulmasını talep etti.

Kaçar’ın konuşmasının sonunda bir dakikalık sessizlikle Filistin’deki zulüm protesto edilirken, Hanzala figürleri de eylemde sergilendi.