Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize’de Çay Mitingi Düzenlenecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Rize’de Genel Başkan Özgür Özel’in de katılımıyla çay mitingi düzenlenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

2024 yılı yaş çay taban fiyatına enflasyon oranı altında % 54,5 zam uygulanarak yaş çay taban fiyatının 11 TL’den 17 TL’ye yükseltilmesine Rize’de tepkiler sürerken Fındıklı Ziraat Odası, yarın (23 Mayıs Perşembe günü) ilçede Büyük Çay Yürüyüşü düzenleyecek. Kentte ayrıca CHP tarafından Çay Mitingi düzenleneceği duyuruldu.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay üretiminin yapıldığı 5 ilin il başkanı ve Samsun il başkanının ortak önerisi olarak Genel Başkan Özgür Özel’e sundukları Çay Mitingi yapılması talebinin olumlu karşılandığı ve günü MKYK tarafından belirlenecek Haziran Ayının ilk haftasında Rize’de Çay Mitingini düzenleyeceklerini kaydetti.
İl Başkanı Deniz, sosyla medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun CHP İl Başkanları olarak Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ortak önerimiz olarak Rize’de Çay Mitingi yapılması talebimizi ilettik. Talebimiz Sayın Genel Başkanımız tarafından kabul edilerek Haziran Ayının ilk haftasında (Tarih MKYK tarafından belirlenecek) Genel Başkanımızın da katılımıyla Rize’de bölgesel bir Çay Mitingi gerçekleştirecektir. Mitingin gün saat ve yerini ayrıca bildireceğiz.
Çay tarımını bölgeye getiren, çayda satın alma garantisi vererek çay tarımının genişlemesini sağlayan ve ilk çay fabrikasını kuran CHP’nin il örgütleri olarak nasıl Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini korumaya devam ediyorsak Cumhuriyetin ürünü olan çay tarımını, çay üreticilerini ve ÇAYKUR’u korumaya devam edeceğiz.”