Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize’de Üniversite Öğrencilerine Yönelik “Rizeluyum” Programı Coşkuyla Gerçekleşti

Rize Valiliği öncülüğünde ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Rizeluyum” programı, üniversite öğrencilerine şehre adaptasyonu kolaylaştırmak amacıyla Çarşı AVM’de gerçekleştirildi. Rize’ye yeni gelen üniversite öğrencilerine yönelik organize edilen etkinlikte, şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal zenginlikleri tanıtıldı.

Rize Valiliği öncülüğünde ve

Etkinlikte, 26 kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen stantlarda öğrenciler Rize’nin kültürel ve sportif faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Ayrıca öğrencilere yönelik düzenlenen bilgi yarışmasında, 1500’den fazla hediye dağıtıldı. Ödüller arasında turistik gezi turları, yöresel kahvaltılar, Çaykur Rizespor forması ve hediyelik eşyalar yer aldı.

Programa; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve birçok kurum müdürü katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Rize İmam Hatip Lisesi mehter takımının gösterisiyle devam etti.

Vali İhsan Selim Baydaş, stantları gezerek öğrencilere şehrin kültürünü tanıttı. Ayrıca okçuluk standında öğrencilerle birlikte ok atan Vali Baydaş, Formulaz yarışmalarının başlangıcını da verdi.

Rizeluyum programında, fotoğraf sergisi, atmaca şov ve yöresel lezzetlerin sunulduğu stantlar büyük ilgi gördü. Açılış konuşmasında Vali Baydaş, “Bu yıl etkinliği şehrin merkezine taşıyarak, üniversite öğrencilerimizin şehre daha hızlı uyum sağlamalarını ve Rize halkının gençleri kucaklamasını hedefledik,” dedi.

Etkinlik, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.