Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Sağlıkta Kalite Standartları Farkındalık Eğitimi” verildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından öğrencilere, “Hastanelerde Sağlıkta Kalite Standartları” konusunda farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalite Yönetim Direktörü Gülhanım Bekiroğlu katıldı. Panele, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Saral, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri Hasan Gülek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Gümüşler Başaran, öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Burcu Genç Köse, Dr. Öğretim Üyesi Vacide Aşık Özdemir ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gülhanım Bekiroğlu konuşmasında, sağlık hizmet kalitesinin amacı ve önemi, sağlık hizmet kalitesi kavramının tarihsel süreci, bakanlık ve hastane içerisindeki hiyerarşik yapısını anlattı.

Bekiroğlu, Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığının sağlık hizmet kalitesi kapsamında görevleri, daire başkanlığı tarafından günümüze kadar yapılan çalışmaları, Daire başkanlığı tarafından sağlık hizmet kalitesinin artırılması amacıyla yayınladığı SKS setleri ve rehberler ve Daire başkanlığının koordinasyonunda yapılan SKS hastane değerlendirmeleri içeriği ve süreçleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmanın sonunda Gülhanım Bekiroğlu’na Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Saral tarafından teşekkür belgesi verildi.