Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak hayvanlarına başarılı ameliyat

Belediye Rehabilitasyon merkezine getirilen

Belediye Rehabilitasyon merkezine getirilen sokak hayvanları veteriner hekimler tarafından tedavi edilerek yeniden sokağa bırakılıyor.

Rize Belediyesine ait Hamzabey Mahallesi Salarha yolu üzerinde bulunan Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanları tedavi edilerek yeniden ait oldukları sokağa dönüyorlar.

Hamzabey Mahallesi Salarha yolu üzerinde bulunan ve Kedi ve Köpeklerin tedavi edildiği rehabilitasyon merkezinde sokakta araç çarpması veya çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanlar Belediye ekipleri tarafından alınarak burada görev yapan Veteriner hekim ve uzman ekipler tarafından tedavi ediliyor.

Rehabilitasyon merkezinde çalışan ekipler “ Burada sadece sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma ve çeşitli aşıları ile küpeleme işlemlerini yapıyoruz. Evcil hayvanların işlemlerini yapmıyoruz.  Daha çok bizlere gelen araç çarpması sonucu yaralanan kedi ve köpekler oluyor, bizlerde burada onların tedavilerini yapıp, iyileşme sürecine kadar gözaltına tutarak iyileşmelerini bekleyip yeniden ait oldukları sokaklara bırakıyoruz” dediler.

Hemen her gün tedavi var

Rehabilitasyon merkezinde çalışan veteriner hekim ve uzmanlar hemen her gün 5 ile 20 arasında hayvan tedavisi yaptıklarını, bazı aşılama hizmetlerini de yerine getirdiklerini söylediler.  Ağırlıklı olarak kendilerine araçların ezmesi sonucu zarar gören hayvanların geldiğini belirten veteriner hekim ve uzman ekip” Bazı ameliyatları da yapıyoruz, yaptığımız ameliyatlarda hayvanların yeniden doğal ortama dönmesini sağlıyoruz” dediler.

Esin BAYRAK