Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SURİYELİLER ÜZERİNDEN PROVAKASYON

Makale/Adnan ONAY Esad, ülkeye

Makale/Adnan ONAY

Esad, ülkeye dönecek olanlara af getirileceğini söyleyip, Türkiye ile her tür ilişkiye hazır olduğunu belirtti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da
“Biz, Suriye’yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz.” şeklindeki açıklamalarda bulundu.

Her iki liderin bu önemli açıklamalarının ardından Kayseri’deki olaylar patlak verdi.

Suriyeli bir genç, Suriyeli 5 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulununca olayı duyan Kayseri halkı Suriyeli istismarcı genci linç etmek istedi. Bu kez de bu gencin yakınları halka tepki gösterip, karşı karşıya gelince, gerilim yükseldi ve halk bu kez Suriyelilerin araçlarını, işyerlerini tahrip etti, evlere saldırdı. Olaylar güvenlik güçlerinin gayretleriyle bastırıldı ancak olaylarda yaralananlar oldu, maddi hasarlar meydana geldi..

Olayların Suriye’de duyulması üzerine bu kez Türk hakimiyetinin olduğu Suriye topraklarında Suriyeliler Türk plakalı araçları yakıp, yıktılar, kurşunladılar Türk bayraklarını yırtıp, yaktılar. Olaylar yer yer askerlerimizle eylemciler arasında silahlı çatışmaya dönüştü. İstihbari kaynaklara göre çıkan olaylarda PKK’nın da parmağı var.

Özetle; Uzun zamandır içeride ve dışarıda/Suriye’de yapılan kışkırtıcılıklardan sonuç alınma noktasına gelindi. Suriye’den Türkiye’yi çıkartıp oraya PKK’yı yerleştirmek ve içeride Suriyelilerle çatışmaların yaygınlaştırılması hesap ediliyor.

Bu gelişmelerin önünü kesmek için bir an evvel Esad’la anlaşmak gerek. Aksi halde sorunlarımızın daha da artması muhtemel..

ABD, Suriye ile anlaşmamız halinde Türkiye’ye neler yapacağını gösterse de, ABD’ye aldırış etmeyip Esad’la anlaşmamızdan başka çaremiz yok..!