Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRABZON HEYETİ GÜRCİSTAN İŞ DÜNYASIYLA BİR ARAYA GELDİ

Trabzon uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te çeşitli temaslarda bulunan Trabzon heyeti, Gürcistan – Türk İş İnsanları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Oktay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi, iki ülke iş dünyası arasındaki ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda istişarede bulundu

Trabzon uçak seferlerinin başlaması

“Her alanda işbirliğini geliştirmek istiyoruz”
Hayati Akbaş

TİFLİS-Tiflis .
Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon İl  Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahsen Aydın ve diğer ilgililer katıldı.
GÜRTİAD Başkanı Oktay Öztürk, Trabzon heyetini Tiflis’te ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, iki ülke iş insanları arasında uzun zamandır köprü olmaya çalıştıklarını, ilişkinin ve ticaretin her geçen gün arttığını, bunu sürdürmek istediklerini söyledi.
ÇELEBİ: YAPACAĞIMIZ DAHA ÇOK İŞ VAR
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada, Batum ve Trabzon iş dünyasının uzun yıllara dayanan bir birlikteliği olduğunu belirterek, “Batum’un bu duruma gelmesinde Trabzon iş dünyasının katkıları ortadadır. Biz tabii ki her projemizde olduğu gibi bu projemizde de bölgesel olarak düşünüyoruz. Tiflis bugüne kadar uzaklığı nedeniyle iş dünyasının çok tercih ettiği bir bölge değildi. Ancak uçak seferlerinin başlamasının ardından mesafeler kısaldı. Batum’da sanayi konusunda çok yatırımlar yapamadık. Tiflis bölgesinde sanayi konusundaki yatırımlarımızı geliştireceğimize inanıyorum. Ulusoy ailesine teşekkür ediyorum. Gerçekten elini taşın altına koydu. Paydaşlara teşekkür ediyoruz. Önemli bir birlikteliği ortaya koyduk.  Büyükşehir Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Turizm hareketi tabii ki karşılıklı da olacak. Yapacağımız çok iş var. Daha başlangıçtayız” ifadesini kullandı.
VALİ YILDIRIM: HEDEFİMİZ GÜRCİSTAN İLE TİCARETİ ARTIRMAK
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gürcistan’da önemli bir ticaret potansiyeli olduğunu ifade ederek, “Tarım, makina, hazır gıda başta olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapabiliriz. Cumhurbaşkanımız Gürcistan ile ticarette 5 milyar dolar hedefi gösterdi. Trabzon olarak bu rakamın 1 milyar dolarına talibiz. Bunu gerçekleştirecek kapasitemiz var. İş adamlarının yapacağı görüşmelerle karşılıklı ne alıp verebiliriz buna bakmak lazım” dedi.
GENÇ: BAŞLAYAN HAREKETİ SADECE TURİZMLE SINIRLANDIRMAK İSTEMİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehir olarak bir süredir sağlık turizmi çabasını ortaya koyduklarını hatırlatarak, “Batum’dan ciddi manada Gürcü vatandaş geldi. Ticaret ve Sanayi Odamız, Ulusoy ailesi ve sektörle istişare ettik ve Tiflis’ten direkt uçuşlar başladı. Sadece sağlık turizmiyle sınırlandırmıyoruz. Başlayan hareketi turizmin diğer alanları ve ticarete de sirayet ettirmek temel amacımız” diye konuştu.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Gürcistan ile Türkiye arasında eğitim alanında işbirliği konusunda ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Turizmden üretim gücümüze, doğamıza kadar avantajlarımız var. Attığımız adımın her iki ülkenin menfaatine olmasını diliyorum” dedi.
Trabzon – Tiflis direk uçuşlarını başlatan Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahsen Aydın, uçak seferlerinin başlaması konusunda yaptıkları çalışmalarda kendilerine büyük destek veren GÜRTİAD’a teşekkür etti.
TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi de, “Tiflis – Trabzon seferlerinin başlaması uzun ve meşakkatli bir süreçti. 1.5 yıldır bize verdikleri destek nedeniyle GÜRTİAD başkanımıza teşekkür ediyorum. Birleştirici gayretleri nenediyle Ahmet Metin Genç başkanımıza teşekkür ediyoruz  Birlikten güç doğar” diye konuştu
TTSO Meclis Katip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Sorumlusu Mehmet Üçüncüoğlu da “Bizi en çok mutlu eden şehrin tüm dinamikleri olarak birlikte önemli bir iş başarmış olmamızdır” diye konuştu
Toplantıdan ayrıca Trabzon’da sağlık turizmi konusunda yapılan çalışmalar, ortaya çıkan aksaklıklar ve çözüm yolları konusunda da istişarede bulunuldu.