Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının finali yapıldı

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının finali Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in start vermesiyle başladı.

Türkiye Akıl ve Zeka

.
Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl Rize’de 6.’sı gerçekleşen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasına 79 ilden yüzlerce öğrenci katılım sağladı.
Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımı ile on kategoriden oluşmaktadır. İlkokul Kategorisinde “Q-Bitz, Equilibrio, Pentago, Küre ve Mangala” oyunları bulunurken, Ortaokul Kategorisinde “Reversi, Kulami, Pentago, Küre ve Mangala” oyunları yer alıyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan turnuva öncesi Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin veTürkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt öğrencilere hitaben yapmış oldukları konuşmalarında öğrencilere başarılar dileyerek final turnuvasının startını birlikte verdiler.