Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ’den Sokak Hayvanları Yasası Hakkında Açıklama

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren sokak hayvanlarına ilişkin yasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peçe, her canlının yaşama hakkına sahip olduğunu vurgularken, belediyelere bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Rize Baro Başkanı Av.

Haber: İlyas GÜR

“Her Canlının Yaşama Hakkı Vardır”

Peçe, hayvanların korunması ve yaşam haklarının savunulması gerektiğini ifade ederek, “Hayvanlar da bir can taşıyor ve aynı hukuki korumaya sahip olmalıdır. Bu konuda özellikle belediyelere büyük görev düşüyor. Belediyeler, hayvanların korunması ve beslenmesi için gerekli fiziki şartları oluşturmalıdır. Hayvanların öldürülmesi ya da zarar görmesine neden olacak herhangi bir girişime ‘evet’ demem mümkün değil” dedi.

“Belediyeler Daha Fazla Sorumluluk Almalı”

Peçe, sokak hayvanlarının hem korunması hem de insanlara zarar vermemesi için belediyelerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. “Hayvanların zarar görmeden bu süreçlerin yönetilmesi için belediyeler fiziki şartları iyileştirmeli ve sorunu çözmek için gerekli adımları atmalıdır. Hayvanların kılına zarar gelmesini istemem, ancak insanlara gelecek zararların da önlenmesi belediyelerin görevidir” ifadelerini kullandı.

Rize Baro Başkanı, hayvan hakları konusundaki hassasiyetini dile getirerek, belediyelerin bu yükü omuzlaması ve sokak hayvanlarıyla ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı