Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rize Bakkallar Odası Başkanı Galip Koç’tan Sert Tepki: “Esnaf Zor Durumda”

Rize Bakkallar Odası Başkanı Galip Koç, son günlerde sigara satışlarında kredi kartı kullanımı konusunda yaşanan sıkıntılara dair açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, esnafın kredi kartı ile satış zorunluluğu ve bu satışlarda fiyat farkı alınmaması gibi uygulamaların, zaten zor durumda olan küçük esnafı daha da sıkıntıya soktuğunu vurguladı.

Rize Bakkallar Odası Başkanı

Kâr Marjı Zaten Çok Düşük” Koç, sigara satışlarında esnafın kar marjının yalnızca %4,5 civarında olduğunu, buna karşın banka kesintilerinin %3 seviyesinde bulunduğunu belirtti. “Bu durumda esnaf nasıl para kazanacak?” diye soran Koç, özellikle sigara toptancılarının kredi kartı ile satış yapmamasına ve bazı firmaların fark uygulamasına dikkat çekti. Philip Morris’in kredi kartı ile satış yapmadığını, BAT firmasının ise %1 farkla satış yaptığını söyleyen Koç, bu firmaların da uygulamaya dahil edilmesi gerektiğini belirterek, “Gücünüz sadece esnafa mı yetiyor?” şeklinde tepki gösterdi.

“Esnaf Artan Maliyetler Altında Eziliyor” Başkan Koç, esnafın artan maliyetler altında işyerlerini ayakta tutmakta zorlandığını vurgularken, sigara gibi ürünlerin satışında kar marjlarının her geçen gün düşürüldüğünü ifade etti. “Esnafın cirolarının %40’a yakını tütün ürünlerinden geliyor, bu ürünleri karsız satarlarsa nasıl işyerlerini açık tutacaklar?” diye sordu.

“Bankalar Esnafın Emeğine Ortak Olmuş Durumda” Koç, bankaların pos cihazları üzerinden alınan yüksek komisyon oranlarına da değindi ve bu faiz oranlarında neden indirim yapılmadığını sorguladı. Ayrıca, birçok kurumun kredi kartı ile ödeme kabul ederken komisyonu faturalara eklediğini ancak bu uygulamanın sadece esnafa özel olup olmadığını merak ettiklerini dile getirdi.

“Esnafı Görmezden Gelmeyin” Son olarak, Koç, esnafın taleplerini ve önerilerini defalarca yetkililere ilettiklerini ancak herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirterek, esnafın korunması gerektiğini ve haksızlık karşısında susmayacaklarını vurguladı. “Mahallelerimiz esnafımızla güzeldir” diyen Koç, adaletli bir düzenleme yapılana kadar esnafın yanında olacaklarını ifade etti.