Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçişleri Bakanı Yerlikaya Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen törene Bakanımız Sayın Yerlikaya ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Sağlam, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ve Jandarma, Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu ile İçişleri Bakanlığı bürokratları katıldı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik
İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Akademik Yılı açılış töreninde konuşma yaptı.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kurulduğu 2016 yılından beri 34 bin 775 öğrenciyi mezun ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Jandarma teşkilatımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın gücüne güç kattı. Bugün de akademimizde 7 bin 208 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu büyük bir mutluluk. Çünkü eğitimleriniz bitince, sizlerin de katılımlarıyla bu komutanlıklarımız daha da güçlenecektir.” dedi.
Akademide eğitim alacak olan öğrencilerin büyük bir milli bilinç ve şuurla eğitim görmeye geldiklerini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Eğitimlerinizi büyük bir başarı ve fedakarlıkla taçlandırarak milletimizin huzuru, vatanımızın güvenliği için can siperane çalışan, bu uğurda şehitler ve gaziler veren Jandarma Genel Komutanlığımız ile Sahil Güvenlik Komutanlığımıza katılacaksınız. Şanlı üniformalarınızı giyeceksiniz. Devletimize ve milletimize sadakatten, hukuka ve demokrasiye bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız.” diye konuştu.
İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Jandarma dendiği zaman akla; emniyet ve asayiş gelir. Huzur ve sükûn gelir. Disiplin, dirlik ve düzen gelir. Jandarma kanun ordusudur. Toplumsal huzurun teminatıdır. Jandarma güvenliğin kalesidir. Jandarma her zaman ve her yerde; velhasıl, iyi günde ve kötü günde, milletimizin birliğini ve refahını sağlayan mihenk taşıdır. 185 yıllık çınarımız olan Jandarma Teşkilatımız, Genelkurmay Başkanlığına bağlı, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan askeri bir güvenlik ve kolluk kuvvetiydi. Jandarmamız, 27 Temmuz 2016 tarihinde tüm yönleriyle, İçişleri Bakanlığımıza bağlandı. Bu yeni düzenleme ile birlikte artık Jandarmamız askeri kolluk değil, genel kolluk gücü oldu. Jandarmamız adli ve mülki görevlerinde genel kolluk olarak üzerine düşen sorumluluğu fedakârca yerine getirmektedir. Sizler; ülkemizin coğrafi bakımdan en zorlu bölgelerinde, aşılmaz denen dağlarda, dar geçitlerde, uçsuz bucaksız ovalarda, emniyet ve asayişin sağlanmasını temin ediyorsunuz. Kimi zaman, kar altında mahsur kalan bir vatandaşımızın kimi zaman, yolda kalan bir hastanın yardımına koşuyorsunuz.”

“Bu Vatan Siz Kahraman Evlatlarına Minnettardır”

Öğrencilere hitaben “sizler bir gece yarısı kalkıp, ellerini semaya doğrultarak sizlere dua eden aziz bir milletin mensuplarınız” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Nice mazlumun, nice yetimin duasındasınız. Kar, boran, soğuk, sıcak demeden, hiçbir zorluğa aldırış etmeden, milletimizin derdini derdiniz görerek yılmadan çalışıyorsunuz. Bu vatan, siz kahraman evlatlarına minnettardır.” dedi.

“Yaşanacak Katliamlara ve Dramlara Geçit Vermeyen Sizlersiniz”

Konuşmasına Sahil Güvenlik Komutanlığının subay ve astsubay adayı öğrencilerine hitaben devam eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şöyle devam etti:
“Sizler en fırtınalı denizlerin yılmayan kahramanı, Mavi Vatanımızın bekçilerisiniz. Deniz hudutlarımızda ve sahillerimizde güvenlik hizmetlerini yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığımız; devletimizin ve milletimizin deniz hak ve menfaatlerini kahramanca koruyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin denizlerdeki yegâne kolluk gücü, aklı ve eli sizlersiniz. Sizler, Çaka Beylerin, Umur Beylerin, Oruç Reislerin, Piri Reislerin, Barbaros Hayrettinlerin torunlarısınız. Denizlerde yardıma ihtiyacı olana uzanan yardım ve şefkat elimiz sizlersiniz. Denizlerde huzursuzluk ve haydutluk yapanlara da inen demir yumruğumuz sizlersiniz. Özellikle Ege’nin sularında boğulan insanlığa can simidi olanda sizlersiniz. Birileri çocuk, yaşlı, kadın demeden göçmenleri ölüme iterken, ‘önce insan’ diyerek yaşanacak katliamlara ve dramlara geçit vermeyen de sizlersiniz. Merhum Erdem Beyazıt’ın dizelerinde ifade ettiği gibi; ‘Siz kahramansınız, çelik dişliler arasından direnen insanlığın.’ Sizler; Türk milletinin asaletini, merhametini ve adaletini denizlerde bayraklaştıran kahramanlarsınız. Her biriniz üniformalarınız gibi apaksınız. Mavi Vatan sizlere emanettir.”

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in Sözünün Teminatısınız

Öğrencilerin mezun olduktan sonra mazisi kahramanlıklarla dolu komutanlıklarda çalışacaklarını ve sorumluluk bilinciyle görevlerini ifa edeceklerini belirten İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “İnanıyorum ki, bu görevlerin hepsini de üstün başarıyla tamamlayacaksınız. Sizler; gecenin zifiri karanlığında, dalgaların en sert vurduğu anda, bu aziz vatanın her karışında, en zor şartlarda dahi asla geri adım atmadan görev yapacak olan neferlerimizsiniz. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in bu sözünün teminatısınız.” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:
“Sizler; dünya tarihinde devletler kuran, çağ açıp çağ kapatan, mührünü basmadığı çağ olmayan, adaletin, ahlakın ve merhametin bayraktarlığını yapan necip milletimizin, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak fedakâr yüreklersiniz. Eğitiminizi layıkıyla tamamladığınızda yapacağınız iş, sadece bir meslekten ibaret değildir. Bu aynı zamanda milletimizin bekasını koruma, onurlu bir geçmişe sahip çıkma sorumluluğudur. İşte bu ruh Çanakkale ruhudur. İşte bu ruh Büyük Taarruz ruhudur.”
Güvenliğin tarih boyunca insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu gereksinimlerin başında geldiğini söyleyen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “İlk çağlardan günümüze, artan risk ve tehditlere bağlı olarak, güvenliğin muhteva alanı genişlese de güvende kalma ve güvende hissetme arzusu daima baki kalmıştır. Binlerce yıllık devlet geleneğimize baktığımız zaman, kurduğumuz bütün devletlerde emniyet ve asayiş işlerini yürüten kurum ve yöneticilerimiz olmuştur. Tarihte kurduğumuz ilk devlet olan Asya Hun İmparatorluğu aynı zamanda Türk kolluk tarihinin de başlangıcıdır. Modern devletin inşa süreci ile birlikteyse; devletin ve milletin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı etkili bir şekilde korunması hayati önem taşımıştır.” ifadelerini kullandı.