Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayat Boyu Öğrenme Haftasında İkizdere’de Açılan Sergi İlgi Çekti

Halk Eğitim Merkezi Tarafından 14.375 Saat Süreli Kurslarda 670 Kursiyer Eğitim Gördü

Halk Eğitim Merkezi Tarafından

İsmet Kösoğlu

İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla 1 eğitim yılı boyunca düzenlenen kurslarla ilgili yıl sonu sergisi açıldı. Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen serginin açılışını Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu ve Vali İhsan Selim Baydaş’ın eşi Zeyneb Baydaş, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş ve Belediye Başkanı Abdi Ekşi birlikte yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan yıl sonu serginin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Kalemci yaptı. Kalemci konuşmasında’ ’Hayat Boyu Öğrenme etkinliğimizde emeği geçen katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kurslarımızda öncelikle kadınlara, gençlere ve çocuklara ilgi istek ve becerilerine yönelik kurslar açtık. Tüm halkımıza yönelik meslek ve zanaat kazandırıcı Kurslar açtık. İş Güvenliği, bağımlılıkla mücadele ilk yardım ve hijyen eğitimi, tarım ve hayvancılık kurslarını düzenli aralıklarla açmaktayız. Kurumumuzda 2023-2024 eğitim yılında toplam 53(25 meslek teknik,27 genel kurs) açmış olup 186 erkek,484 kadın olmak üzere toplamda 670 kursiyerimiz kurslarımızda eğitim görmüştür. Kursiyerlerimize sertifikaları verilmiştir. Toplamda 14375 saat kur vermiş bulunmaktayız. Döner sermaye kapsamında kurslar açarak mesleki bilgi ve beceriyi kazandırarak kursiyerlere gelir sağlama çalışmalarını yiyecek içecek hizmetleri ve tekstil alanında yürütmeye başladık. İkizdere’ye 7 farklı alanda eğitimci kazandırdık. Yardımlarını esirgemeyen Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve bütün Sivil kurum ve esnafımıza teşekkür ediyorum’ ’dedi.

 

 

Açılışta İlçe Millî Eğitim Müdürü Âdem Gündüz ve İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş ’da yaptıkları kısa konuşmada Hak Eğitimin bilgi beceri arttırmada, iş sahibi olarak aileye gelir getirici çalışmaları konusunda önemli desteği olduğunu belirterek açılacak kurslara her zaman yardımcı olmak sözü verdiler.

 

 

Konuşmalardan sonra minik öğrencilerin halk oyunları gösterisi yapıldı ve beğeni kazandı. Sergi açılışını yapan Vali yardımcısı Hatice Cemre İncesu ve protokol üyeleri 1 yıllık çalışma sonucu yapılan ürünleri açık havadaki sergide gezerek kursiyerlerden bilgi aldılar.