Yılmaz Doruk “Bugün ilimizin en önemli turizm merkezlerinden olan 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası’ndayız. Kafkasör bölgemizde yaban hayatı bakımından zengin bir bölge. Yoğun kar yağışı sonrası, yaban hayvanları yem bulmakta güçlük çekiyor. Böyle durumlarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerimizce, yemleme yapılıyor. Kuşlar ve hayvanlar için doğaya ot ve yem bırakılıyor. Bizde bu çalışmaya katılmış olduk” dedi.
Kar yağışının etkili olduğu Artvin ilinde vali Yılmaz Doruk başkanlığında yaban hayvanlar için ormanlarda yem bırakıldı.
Artvin ilinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında beslenmesi ve korunması amaçlı çalışmalara Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce başlandı.
Kentin doğal güzellikleriyle ünlü, sahip olduğu fauna ve florasıyla en önemli turizm merkezlerinden Kafkasör Yaylası’nda gerçekleşen yemleme çalışmasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yaban hayvanları için değişik bölgelere ot ve buğday bırakıldı.
Yemleme çalışmasına katılarak doğaya yem bırakan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin’de iki gündür yoğun kar yağışı yaşandığını söyledi.
Artvin’in doğal güzelliğinin yanı sıra yaban hayatıyla da zengin bir şehir olduğunu ifade eden DORUK, “Bugün ilimizin en önemli turizm merkezlerinden olan 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası’ndayız. Kafkasör bölgemizde yaban hayatı bakımından zengin bir bölge. Yoğun kar yağışı sonrası, yaban hayvanları yem bulmakta güçlük çekiyor. Böyle durumlarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerimizce, yemleme yapılıyor. Kuşlar ve hayvanlar için doğaya ot ve yem bırakılıyor. Bizde bu çalışmaya katılmış olduk” dedi.
Artvin valisi Yılmaz Doruk “ 2021-2022 yıllarında gerçekleştirmesi planlanan yemleme çalışmasının kentteki 10 Devlet Avlağı ve 1 yaban hayatı geliştirme sahasında özellikle yaban keçileri ve çengel boynuzlu dağ keçilerinin yoğun yaşadığı yerlerde yapılacağını ifade ederek, “Kuşlar için özellikle yol kenarlarında ve şehir merkezlerinde yemleme yapılmaktadır. Yemleme çalışmalarında büyük memeli yaban hayvanları için saman, ot, sebze ve meyve artığı, kuşlar için de buğday, arpa ve mısır kullanılmaktadır” diye konuştu.
Doruk yaban hayvanlarının tabi yaşam ortamlarında beslenmesi ve korunması amacıyla 2021-2022 yılında 175 ton yemleme çalışması planladıklarını, bugüne kadar da yaklaşık 6 ton civarında yemleme yapıldığını söyledi.
Yemleme çalışmasına İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç, Doğa koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Aydemir, İl Afet Acil Durum Müdürü Salih Avcı, ve diğer ilgili personel katıldı