Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RTEÜ’de Uluslararası Öğrenci Mini Futbol Turnuvası Başladı

Dünyayı Sporla Birleştiriyoruz, Kardeşlik İklimi oluşturuyoruz” sloganı ile organize edilen Uluslararası Öğrenci Mini Futbol Turnuvası başladı.

Dünyayı Sporla Birleştiriyoruz, Kardeşlik

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyon desteği ile Rize Uluslararası Öğrenci Derneği (RİUDER) koordinesinde bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen etkinlikte 23 farklı ülkeden 102 öğrenci yer aldı.

RTEÜ  Sahil Dolgu Sahası Spor ve Rekreasyon Alanı’nda yapılan turnuvaya, Azerbaycan, Suriye, Afganistan, Filistin, Asya karması, Afrika karması, Türkmenistan takımları ile bu yıl ilk defa ülkemizden sporcu öğrenciler katıldı.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ilk karşılaşmaların sonucunda finale Azerbaycan, Afganistan ve turnuvanın onursal ekibi Filistin takımı kaldı. Gelecek hafta gerçekleştirilmesi planlanan final maçı ise sporseverler tarafından heyecanla bekleniyor.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Rize Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hüseyin Kanbur: “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuyan 40 ülkeden teşekkül eden 430 uluslararası öğrenci için farkındalık oluşturmuş olduk.  Ayrıca, bu yıl ilk defa yerli öğrencilerin de takımlarda yer alması kaynaşmayı daha da artırdı. Bir diğer amacımız da Gazze’de meydana gelen insanlık dışı uygulamaya dikkat çekmek. Bunun için Filistin takımı da oluşturduk.  Ülke takımları formalarına ‘Özgür Filistin’, ‘Gazze’ ve ‘Kudüs’ gibi yazı ve resimler de işlendi. Final müsabakasına ilimiz protokolünü davet edeceğiz, tüm hemşehrilerimizi de bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum.” dedi.